Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Δύο βραδινές παραστάσεις για το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ
Δύο βραδινές παραστάσεις για το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ

Δύο βραδινές παραστάσεις για το ημερολόγιο της Άννας Φράνκ

Μετά πό παίτηση του κοινού η παράστασης της Πειραματικής Σκηνής με το έργο θα παιχτεί την 8 και 15 Μαρτίου στις 8.00 μ.μ. στο Θέατρο Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας), με γενική είσοδο 5 €.

Το έργο είναι ένα κείμενο–ντοκουμέντο, μια καταγραφή του απάνθρωπου φυλετικού κατατρεγμού. Πρόκειται για έργο επιμορφωτικό, ιδιαιτέρως αφυπνιστικό στις μέρες μας όπου οι νεοναζί, ο φασισμός, ο κοινωνικός ρατσισμός και η ξενοφοβία απειλούν ξανά τη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή, την ειρήνη, την και κύρια την ανθρώπινη , την πίστη μας στους ανθρώπους, το ίδιο μας το μυαλό, την ύπαρξη μας.  

Η ΄Αννα Φρανκ, ένα από τα πιο γνωστά θύματα του Ολοκαυτώματος, περιγράφει τα γεγονότα της ζωής της κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής Κατοχής. Εβδομήντα χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση, το ημερολόγιο αυτό παραμένει η πιο συγκινητική ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου και ένας συγκλονιστικός ύμνος στο ιδεώδες της ελευθερίας.

Η Άννα Φρανκ γεννήθηκε στη Φραγκφούρτη της Γερμανίας το 1929.

Η του Χίτλερ στην εξουσία το 1933 αναγκάζει την οικογένειά της να καταφύγει στην Ολλανδία, για να αποφύγει τις διώξεις που εξαπολύει το ναζιστικό καθεστώς ενάντια στις εβραϊκές κοινότητες. Το 1942, η δεκατριάχρονη Άννα μαζί με την οικογένειά της κρύβονται στο πίσω μέρος ενός σπιτιού στο Άμστερνταμ.

Για τα επόμενα δύο χρόνια, θα καταγράψει στο ημερολόγιό της την οδυνηρή εμπειρία του εγκλεισμού. Με αφοπλιστική ειλικρίνεια και χιούμορ, στις καταγραφές της έχει αποτυπωθεί ο αγώνας ενός κοριτσιού να διαφυλάξει, ακόμα και μέσα στον χειρότερο κίνδυνο, την ελευθερία της σκέψης, τη φαντασία και τη της παιδικής αθωότητας.

 Το ημερολόγιο, που είχε δοθεί στην Άννα ως δώρο για τα 13α γενέθλιά της, περιγράφει τα γεγονότα της ζωής της από τις 12 Ιουνίου 1942 μέχρι την τελευταία μέρα που έγραψε σ' αυτό, την 1η Αυγούστου 1944. Γραμμένο στα Ολλανδικά, μεταφράστηκε σε πολλές κι έγινε ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του κόσμου. Διασκευάστηκε για την τηλε, τον κινηματογράφο, το θέατρο, ακόμα και για την όπερα. Το βιβλίο δίνει μια λεπτομερή περιγραφή της καθημερινής ζωής κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής Κατοχής.

Το έργο παρουσιάζεται σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Πανταζή, σκηνικά Μαρία Ζαχαριά, κοστούμια Βασιλική Μπέλιου, μουσική Γρηγόρη Σουλτάνη, φωτισμούς Δημήτρη Δημητριάδη, φωτογραφίες Αλκιβιάδη Μαρούγκα.

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι : Δήμητρα Κυρατσούδη, Καριοφύλλης Καδόγλου, Δημήτρης Πανταζής, Γεωργία Ζορμπά, Ζωή Τσιάμη, Γιάννης Τσακλακίδης.

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6944388045

Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση