Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Δύο δομές μιά αγκαλιά..
Δύο δομές μιά αγκαλιά..

Δύο δομές μιά αγκαλιά..

The Wizard of Oz

Χοροθεατρική «The Wizard of Oz!», παρουσιάζουν  το “άξιον εστί” και το «ΣΥΓΧΡΟΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» την Πέμπτη 25 Απριλίου και ώρα 19:00,στο Δημοτικό Θέατρο . Ιωνίας.

Η Χοροθεατρική Παράσταση εντάσσεται στο «3ο Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου», που διοργανώνει η και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Βόλου. 

Το Νηπιαγωγείο του “άξιον εστί” υλοποιεί πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, ενταγμένο στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται παράλληλα τόσο στα τμήματα του Παιδικού όσο και του Βρεφικού Σταθμού.

Οι μαθητές του άξιον εστί  από την προσχολική ηλικία (- Νηπιαγωγείο) έρχονται σε επαφή με ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο σχέδιο αναδυόμενου πολυγραμματισμού, όπου εισάγεται σταδιακά μια γλωσσοπαιδαγωγική προσέγγιση με μαθησιακό υλικό κατάλληλο για τους μικρούς μαθητές του σήμερα που προετοιμάζονται να ανταποκριθούν στις ανάγκες του αύριο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αναπτύσσεται μέσα από το παιχνίδι καθώς και από βιωματικές δράσεις  που συμπεριλαμβάνουν τραγούδι, θέατρο , μουσική, χορό και εικαστικά, θεωρώντας πάντα τη γλώσσα ως εργαλείο έκφρασης, επις και μάθησης.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και  η ενεργοποίηση της κουλτούρας, του πολιτισμού και του βρετανικού τρόπου σκέψης στους μικρούς μαθητές.

Ειδικά στην προσχολική ηλικία όπου τα ανακαλύπτουν τη σημαντικότητα της επις, η καλλιέργεια της γλωσσικής πολυμορφίας παίζει καθοριστικό ρόλο στην αρμονική συνύπαρξη και κατανόηση καθώς και στην απελευθερωτική φόρτιση της διαφορετικότητας.

Το αποτέλεσμα όλης αυτής της δημιουργικής προσπάθειας είναι μία χοροθεατρική    αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα,  με θέμα « The wizard of Oz”, με κεντρικό γνώμονα την φιλία αλλά και τη μαγεία που κρύβει ο καθένας μέσα του.

Η αγάπη των παιδιών για τα παραμύθια, η ανάγκη τους για περιπέτεια μα και η δύναμή τους να υπερπηδούν τις δυσκολίες που συναντούν, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και ς μιας παράστασης που υμνεί την αποφασιστικότητα, τη συνεργασία και την φιλία, τον «Μάγο του Οζ, in English!”.

Στην παράσταση συμμετέχουν και οι μαθητές του Βρεφονηπιακού Σταθμού «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» , που παρακολουθούν το αντίστοιχο  πρόγραμμα.

 

          

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ                                                                                     

"Αλιεύοντας" την είδηση