Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΑΤΡΟ / Άρχισαν οι εγγραφές στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ
Άρχισαν οι εγγραφές στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

Άρχισαν οι εγγραφές στο Ερασιτεχνικό Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ

σχετικα αρθρα

Το του λειτουργεί με τη μορφή που έχει ως σήμερα από το 1993 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου.

Στόχος της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. είναι μέσα από τη λειτουργία του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου, να ενισχύσει τη Θεατρική Παιδεία, να δώσει τη δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για το Θέατρο αλλά και να ενεργοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής, επίσης να τονώσει την πολιτιστική ανάπτυξη της καλλιτεχνικής ζωής στην πόλη.

Στο δίνονται μαθήματα υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, κίνησης και φωνητικής.

Τα μαθήματα του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου πραγματοποιούνται πάντα απογευματινές – βραδινές ώρες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των φοιτητών που το παρακολουθούν.

Στο τέλος κάθε εκπαιδευτικού έτους, τα μέλη του ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου παρουσιάζουν δύο-τρεις παραστάσεις, οι οποίες είναι της δουλειάς που γίνεται στο εργαστήρι, όλη τη χρονιά.

Μέχρι σήμερα το έχει παρουσιάσει με ιδιαίτερη επιτυχία, έργα τόσο από το όσο και από το ξένο δραματολόγιο αλλά και σπουδαία κείμενα της λογοτεχνίας μας.

Ποιητές όπως ο Άγγελος Σικελιανός, ο Κωνσταντίνος Καβάφης, ο Οδυσσέας Ελύτης και ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μελετήθηκαν από τα μέλη του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου και έργα τους δραματοποιήθηκαν και αποδόθηκαν με τη μορφή θεατρικής παράστασης τόσο στο Βόλο όσο και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας της Θεσσαλίας.

Θεατρικοί όπως ο Ηλίας Καπετανάκης, ο Γρηγόρης Ξενόπουλος, ο Δημήτρης Ψαθάς, ο Παντελής Χορν, ο Γιώργος Διαλεγμένος και τραγικοί ποιητές όπως ο Ευριπίδης, μέσω των παραστάσεων του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Εργαστηρίου, έφτασαν και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού, φέρνοντας το θέατρο κοντά σε ανθρώπους που σπάνια έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν.

Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Πληροφόρησης “Δίαυλος”.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του “Διαύλου”- Τμήματος Δημιουργικής Απασχόλησης Νέων & Ενηλίκων, Σκενδεράνη 11, ή να καλούν στο τηλέφωνο 24210.33692 & 24210.25363. Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 14:00 & 18:00- 20:30.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://doepap.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση