Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Tengo Un Tango σε Βόλο-Λάρισα
Tengo Un Tango σε Βόλο-Λάρισα

Tengo Un Tango σε Βόλο-Λάρισα

Tην πράστση Tengo Un tango διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία beartive στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στις 23 Ιανουαρίου και στο Θέατρο της ς Ηλεκτρικής στις 24 Ιανουαρίου .

«…Το Μπουένος Άιρες […] είναι αυτό που βρίσκεται μακριά, αυτό που ανήκει σ' άλλους, κάτι που στρίβει τη γωνία, η γειτονιά μας που δεν ανήκει ούτε σ' εσένα ούτε σ' εμένα, είναι εκείνο που δεν ξέρουμε κι εκείνο που αγάπαμε». Χόρχε Λουίς Μπόρχες | Μπουένος Άιρες | Μτφ.: Δημήτρης Καλοκύρης

Μία με κεντρικό άξονα τις «Τέσσερις Εποχές στο Buenos Aires (Cuatro Estaciones Portenas)» του Astor Piazolla. Οι porteños, το Buenos Aires, το , το tango, το σώμα, η ποίηση, έπειτα η κλίση προς τα μπρος, δύο άνθρωποι, δυο μέτωπα, ένα τρίγωνο: τραγούδι μιας ιστορίας. Της ανθρώπινης, που επαναλαμβάνεται∙ ανεξαρτήτως τόπου, χρόνου∙ ανεξαρτήτως γλώσσας, φυλής ή βημάτων. Το tango είναι ο κύκλος των εποχών μα και ο ήχος τους. Αφηγείται την πιο κοινή ιστορία του τόπου των ανθρώπων: της ανάγκης τους να εκφραστούν και να συνυπάρξουν εντός της τόσης ετερότητας.

Στην παράσταση ακούγονται έργα των Astor Piazolla και Juan Maria Solare. Παρεμβάλλονται ηχητικά επεξεργασμένα αποσπάσματα ετερόκλητων έργων της ισπανόφωνης ς, που φιλοδοξούν να αποκαλύψουν μια αδιόρατη σχεδόν κοινή προέλευση που καταλήγει να γίνει τόσο σαφής όσο σαφής είναι και η ανάγκη του ανθρώπου να αφηγείται τις εικόνες των πόλεων που ζει, αυτών των τόσων διαφορετικών που τελικά είναι.

Η παράσταση διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία beArtive

Συντελεστές:

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Θεόφιλος Σωτηριάδης, Μαίρη Κλιγκάτση

Σαξόφωνα: Θεόφιλος Σωτηριάδης

Πιάνο: Eρατώ Αλακιοζίδου

Αφήγηση | Λογοτεχνική Επιμέλεια: Μαίρη Κλιγκάτση

Ηχητική Επεξεργασία: Θεόφιλος Σωτηριάδης

Ακούγονται αποσπάσματα έργων των: Χούλιο Κορτάσαρ, Χόρχε Λουίς Μπόρχες, Αλεχάντρα Πισαρνίκ, Οκτάβιο Παθ, Χουάν Βιθέντε Πικέρας κ.α..

Πληροφορίες:

Σάββατο, 23/01/2016 Δημοτικό Ωδείο Λάρισας

Κυριακή , 24/01/2016 Θέατρο ς Ηλεκτρικής

Ώρα έναρξης: 20:30

Είσοδος: 10€ και 7€ (για φοιτητές, ανέργους, κατόχους κάρτας πολιτισμού, ηλικίες άνω των 65 ετών)

Προπώληση εισιτηρίων 18/1 Δευτέρα έως Παρασκευή 22/1

9.00-14.00

ΛΑΡΙΣΑ- Γραμματεία Δημοτικού Ωδείου |τηλ.2410-536836

ΒΟΛΟΣ -Βιβλιοπωλείο Ζυγός | 209| τηλ. 24210-28877

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση