Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » “Ταξιδεύοντας στις Αλησμόνητες Πατρίδες με χορούς και τραγούδια”
“Ταξιδεύοντας στις Αλησμόνητες Πατρίδες με χορούς και τραγούδια”

“Ταξιδεύοντας στις Αλησμόνητες Πατρίδες με χορούς και τραγούδια”

Αντάμωμα δέκα προσφυγικών συλλόγων

Δέκα αλησμόνητων πατρίδων με έδρα τον Δήμο θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση “Ταξιδεύοντας στις Αλησμόνητες Πατρίδες με χορούς και τραγούδια”, που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου και η Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου , στις 8.30 μ.μ., στο Θερινό Θέατρο Νέας Ιωνίας.

Οι που θα συμπράξουν είναι ο “Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου”, ο “Σύλλογος Καταγομένων εξ Ανατολικής Ρωμυλίας”, ο “Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου”, ο “Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Νομού ”, ο Πολιτιστικός-Αθλητικός Σύλλογος Νέας Αγχιάλου “Η Νέα ”, η “Ένωση Ποντίων ”, ο “Σύλλογος Καππαδοκών Μαγνησίας”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας “Το Εγγλεζονήσι”, η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας “΄Ιωνες” και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας Μαγνησίας “Μνήμες Προσφύγων”.

Τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων με πάνω από διακόσιους χορευτές υπό τον ξεχωριστό ήχο παραδοσιακών μουσικών οργάνων θα χορέψουν χορούς αντιπροσωπευτικούς της περιοχής τους (, Ανατολική Θράκη, Πόντος, Καππαδοκία, Ιωνία).

Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Θανάσης Δραγάνης, την σκηνοθετική επιμέλεια ο Γρηγόρης Γαλάτης, ενώ την παρουσίαση και επιμέλεια των κειμένων η Αργυρώ Μάμαλη-Κοπάνου.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση