Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / “Ταξιδεύοντας στις Αλησμόνητες Πατρίδες με χορούς και τραγούδια”
“Ταξιδεύοντας στις Αλησμόνητες Πατρίδες με χορούς και τραγούδια”

“Ταξιδεύοντας στις Αλησμόνητες Πατρίδες με χορούς και τραγούδια”

Αντάμωμα δέκα προσφυγικών συλλόγων

Δέκα σύλλογοι αλησμόνητων πατρίδων με έδρα τον Δήμο θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση “Ταξιδεύοντας στις Αλησμόνητες Πατρίδες με χορούς και τραγούδια”, που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου και η Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας σε με την Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιουνίου , στις 8.30 μ.μ., στο Θερινό Νέας Ιωνίας.

Οι σύλλογοι που θα συμπράξουν είναι ο “Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου”, ο “Σύλλογος Καταγομένων εξ Ανατολικής Ρωμυλίας”, ο “Σύλλογος Διατήρησης και Προβολής της Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου”, ο “Εκπολιτιστικός Σύλλογος Θρακών Νομού ”, ο Πολιτιστικός-Αθλητικός Σύλλογος Νέας Αγχιάλου “Η ”, η “Ένωση Ποντίων ”, ο “Σύλλογος Καππαδοκών Μαγνησίας”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας “Το Εγγλεζονήσι”, η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας Μαγνησίας “΄Ιωνες” και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας Μαγνησίας “Μνήμες Προσφύγων”.

Τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων με πάνω από διακόσιους χορευτές υπό τον ξεχωριστό ήχο παραδοσιακών μουσικών οργάνων θα χορέψουν χορούς αντιπροσωπευτικούς της περιοχής τους (Ανατολική Ρωμυλία, Ανατολική , Πόντος, Καππαδοκία, Ιωνία).

Την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Θανάσης Δραγάνης, την σκηνοθετική επιμέλεια ο Γρηγόρης Γαλάτης, ενώ την και επιμέλεια των κειμένων η Αργυρώ Μάμαλη-Κοπάνου.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση