Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Τα βιβλία των Ελένης Κεκροπούλου και Όμηρου Χριστάκου θα παρουσιαστούν στο «Αχίλλειον»
Τα βιβλία των Ελένης Κεκροπούλου και Όμηρου Χριστάκου θα παρουσιαστούν στο «Αχίλλειον»

Τα βιβλία των Ελένης Κεκροπούλου και Όμηρου Χριστάκου θα παρουσιαστούν στο «Αχίλλειον»

Το «Το σημάδι του Κάϊν» της Ελένης Κεκροπούλου και το ψυχολογικό δράμα «Αναζητώντας τα της ψυχής» του Όμηρου Χριστάκου παρουσιάζουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο νομό , οι εκδόσεις «Ωκεανός» και το βιβλιοπωλείο «Ήλιος» σε κοινή εκδήλωση στο Βόλο, την Τρίτη 25 Απριλίου 2017 στις 8 το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον».

Για τα βιβλία και τους συγγραφείς τους θα μιλήσουν η Αννίτα Πρασσά, Προϊσταμένη Γενικών Αρχείων του Κράτους – Αρχείων Ν. και ο Νίκος Κυριαζής, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και . Αποσπάσματα των βιβλίων θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Βασίλης Μητσάκης και Αμαλία Γκιζά, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Πρόκειται για δύο διαφορετικού θεματικού περιεχομένου βιβλία με κοινό παρονομαστή τον εκδοτικό οίκο «Ωκεανό». Και τα δύο βιβλία διακρίνονται για την αρτιότητα γραφής αλλά και περιγραφής, πλοκής και χαρακτήρων.

Το βιβλίο «Το σημάδι του Κάιν» αναφέρεται στη Θεσσαλία του 1881 με την προσάρτησή της στην Ελλάδα. Η με φόντο το Θεσσαλικό κάμπο παρουσιάζει την παράλληλη εξέλιξη δύο αδελφών –παιδιών μεγαλοτσιφλικά των Τρικάλων- του Αχιλλέα Κωνσταντινίδη, δυναμικού και δραστήριου δικηγόρου,  που ένα γύρισμα της τύχης τον βρίσκει αρραβωνιασμένο με τη μικρή Ειρήνη (κόρη του πρόσφατα αποβιώσαντα Μικρασιάτη βιομηχάνου), την οποία όμως ονειρευόταν να παντρευτεί ο μικρότερος αδελφός του Χριστόφορος, φοιτητής Ιατρικής.

Ανάμεσα στα δυο αδέλφια σιγοκαίει ο συγκαλυμμένος ανταγωνισμός και το μίσος. Ο ένας οπαδός ένθερμος του Δηλιγιάννη κι ο άλλος Τρικουπικός, θα στέκονται πάντοτε απέναντι ο ένας στον άλλον. Το μόνο που τους ενώνει, είναι ο τυφλός έρωτας για την ίδια γυναίκα. Το ξέσπασμα του Ελληνοτουρκικού Πολέμου το 1897 θα φέρει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής και τα δυο αδέλφια θα δουν τις ζωές τους να ανατρέπονται. Παράλληλα με την πλοκή της υπόθεσης η συγγραφέας καταφέρνει να αναπλάσει όλο το ιστορικό πλαίσιο της εποχής, να παρουσιάσει το μέγεθος του προβλήματος των τσιφλικιών και να μεταφέρει στον αναγνώστη την ψυχολογία των πλούσιων Ελλήνων της διασποράς και των πάμφτωχων κολίγων.

Το βιβλίο «Αναζητώντας τα της ψυχής» του Όμηρου Χριστάκη είναι ένα μυθιστόρημα με σύγχρονους ήρωες που διαδραματίζεται σε διαφορετικά επίπεδα με ανατροπές που εντείνουν τη δράση και το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Το όνειρο του Οδυσσέα, με τον τάφο μιας άγνωστης νέας κοπέλας, στον οποίο αναγράφεται μόνο η ημερομηνία γέννησής της, ένα τραγικό συμβάν και ο θάνατός της μέσα στα ίδια του τα χέρια λίγες ημέρες αργότερα καθώς και η αναζήτηση στοιχείων σχετικά με τη ζωή της, τον οδηγούν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι από τη στην και στη Σαντορίνη, από τη Ρώμη και τη Νυρεμβέργη στο … Ένα ταξίδι ψυχής! Τα γεγονότα, αλλά και τα πρόσωπα που θα συναντήσει, θα ανατρέψουν όλη του τη ζωή και θα τον γυρίσουν πολλά χρόνια πίσω… Αυτά που συνέβησαν τότε καθόρισαν τις επιλογές του και το μονοπάτι της ζωής του μέχρι σήμερα.
Τώρα όλα ανατρέπονται!

Η Βιργινία, ερωτευμένη με τον Οδυσσέα, δίνει τον δικό της αγώνα, προκειμένου να σταθεί δίπλα του στην κρίσιμη αυτή περίοδο της ζωής του και να κερδίσει μία θέση στην καρδιά του. Θα αντιληφθεί εγκαίρως αυτά που η ίδια η ζωή τού ψιθυρίζει ή θα μείνει φυλακισμένος στα δεδομένα του χάνοντας την ευκαιρία του;

Την παρουσίαση διοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Αρχεία Ν. Μαγνησίας, οι εκδόσεις Ωκεανός και το βιβλιοπωλείο «Ήλιος».

 

 

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση