Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Συνεργασία της Ένωσης Γονέων Δ. Βόλου με τους «Φίλους Αθανασάκειου Μουσείου»
Συνεργασία της Ένωσης Γονέων Δ. Βόλου με τους «Φίλους Αθανασάκειου Μουσείου»

Συνεργασία της Ένωσης Γονέων Δ. Βόλου με τους «Φίλους Αθανασάκειου Μουσείου»

Για δωρεάν ξεναγήσεις κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα

Συνεργασία στο χώρο του πολιτισμού ξεκίνησε η « Δ. », μαζί με το σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα “Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού υ και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων”, για δωρεάν ξεναγήσεις, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, αποδέχθηκε την πρόταση που έκανε το σωματείο “Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού υ Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων” και το οποίο ιδρύθηκε με σκοπό να αποτελέσει το συνδετικό κρίκο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και των Αρχαιολογικών χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων με την κοινωνία.

Σημειώνεται, ότι στους ειδικότερους σκοπούς του σωματείου εντάσσονται η υποστήριξη των ερευνητικών, εκπαιδευτικών, εκθεσιακών, πολιτιστικών και εκδοτικών δραστηριοτήτων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου, η προβολή της ς, βυζαντινής και νεότερης πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης του Βόλου και του Νομού Μαγνησίας, η υποστήριξη του υ της Εφορείας Αρχαιοτήτων για την προστασία, κι αναστήλωση των αρχαιολογικών χώρων της πόλης του Βόλου, αλλά και του ευρύτερου ιστορικού χώρου της, η πολιτιστική και τουριστική προβολή, ανάδειξη κι ανάπτυξη του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής του, η προσπάθεια καλλιέργειας της πολιτιστικής και τουριστικής συνείδησης του κοινού, η μορφωτική και πολιτιστική προαγωγή των μελών του σωματείου αλλά και όλων των πολιτών, η ευαισθητοποίηση του κοινού για την ιστορία και την τέχνη.

Κύκλος ξεναγήσεων

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί ένας κύκλος ξεναγήσεων στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείου Βόλου. Από το Υπουργείο πολιτισμού ισχύει η ελεύθερη πρόσβαση στο ευρύ κοινό στα Μουσεία, κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από Νοέμβριο έως Μάρτιο.

Η ξεναγός- υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου ς και μέλος του σωματείου, Μελίνα Κωστίδη θα ξεναγήσει δωρεάν τους γονείς και τα παιδιά, στις αίθουσες του Μουσείου, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου 6-11-2016 και ώρα 11 π.μ.

Η ξενάγηση διαρκεί περίπου, τριάντα με σαράντα λεπτά.

Όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς και κηδεμόνες, ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα, στην έφορο του Δ.Σ. Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977070414 και lianapashoudi@yahoo.gr.

Ο συνολικός αριθμός, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 30 -40 άτομα, με συνέπεια να τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας στις τηλεφωνικές κρατήσεις.

Η για την πρώτη ξενάγηση , ορίστηκε για τις έντεκα παρά τέταρτο στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. Για τις επόμενες πρώτες Κυριακές του κάθε μήνα θα γνωστοποιείται το νέο πρόγραμμα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση