Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Συνεργασία ΕΚΠΟΛ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας
Συνεργασία ΕΚΠΟΛ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας

Συνεργασία ΕΚΠΟΛ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας

Στους κόλπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας είναι πάγια η πεποίθηση ότι είναι χρέος κάθε πολιτιστικού φορέα να μεταλαμπαδεύει στη νέα γενιά αξίες της φυλής μας που τείνουν να εξαλειφθούν μέσα στη λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης.

Γι` αυτό και ένα μέρος της δράσης του το έχει αφιερώσει στα παιδιά των μελών του αλλά και στα παιδιά της ευρύτερης ς του Βόλου.

Έτσι, εκτός από το παιδικό χορευτικό τμήμα που λειτουργεί από το 2013, έχει στο ενεργητικό του μια πολυετή πορεία με εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος για τους μικρούς του φίλους: Παραστάσεις καραγκιόζη, διαγωνισμό καταγραφής λαϊκών παραμυθιών, θεατρικά δρώμενα, διάφορα στα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δυστυχώς, οι συνθήκες πανδημίας που βιώνουμε σ` ολόκληρο τον πλανήτη εδώ και δύο περίπου χρόνια διέκοψαν απότομα και τα προγράμματα αυτά για τα παιδιά.

Πάγιο, επίσης, θεωρείται το ενδιαφέρον της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού (ΕΚΠΟΛ) Μαγνησίας για κάθε δράση πολιτισμού στην περιοχή μας, και είναι δεδομένη η στήριξή της σε κάθε φορέα που προτίθεται να την οργανώσει.

Με δεδομένες τις συνθήκες της πανδημίας και τον αριθμό των κρουσμάτων που δεν ευνοούν την υλοποίηση κάθε εκδήλωσης, ο Σύλλογος Σοφαδιτών Μαγνησίας αποφάσισε μια εναλλακτική δράση για τα παιδιά, σε συν με την ΕΚΠΟΛ: Ύστερα από σχετικό αίτημα του Συλλόγου που ενέκρινε η ΕΚΠΟΛ, οι Σοφαδίτες Μαγνησίας επανέκδωσαν και παρέδωσαν στο φορέα διακόσια πενήντα (250) αντίτυπα από το βιβλίο του «Γιαγιά, πες μας, πώς παίζατε παλιά;» προκειμένου, σε συν με την Διεύ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, να διατεθούν δωρεάν, ένα σε κάθε Δημοτικό Σχολείο της Περιφέρειας Μαγνησίας και Σποράδων.

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στα παλιά παραδοσιακά παιχνίδια, με παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα. Το κείμενο βασίστηκε στο αντίστοιχο θεματικό Ημερολόγιο-βιβλίο του Συλλόγου του 2004, ερευνητική εργασία της Έβης Σταφυλά, που ολοκληρώθηκε με την προσθήκη νέων στοιχείων από την ταμία του Συλλόγου, Νατάσα Κουτσοπούλου, και με την εισαγωγή και επιμέλεια της προέδρου, Ελένης Παπαλοπούλου-Τσέργα. Είχε πρωτοεκδοθεί σε συνεργασία με το και είχε παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία το Σεπτέμβριο του 2019 στο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, με τη στήριξη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου. Η παρουσίαση και η δωρεάν διάθεση του εντύπου έγινε με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και ενθουσίασε τότε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ελπίζεται ότι  τον ίδιο ενθουσιασμό να συναντήσει σ` όλα τα Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, όπου θα διανεμηθεί, να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών και να χαρίσει όμορφες στιγμές στους μικρούς μας φίλους.

Ο ευχαριστεί την ΕΚΠΟΛ και προσωπικά τον πρόεδρο, Γιώργο Κίτσιο, για την αμέριστη συάσταση, καθώς και το διοικητικό συμβούλιο και το  προσωπικό της ΕΚΠΟΛ για την άψογη συνεργασία.

Προσδοκώντας ότι την καινούργια χρονιά θα έχουν καλύτερες συνθήκες όσον αφορά στην πανδημία, ευελπιστούν σε επόμενες εκδηλώσεις, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν ξανά “δια ζώσης” με τους μικρούς μας φίλους, για να χαρούν μαζί τους στιγμές ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση