Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Μουσείο Βόλου
Συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Μουσείο Βόλου

Συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Μουσείο Βόλου

Συναυλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τίτλο ¨Τραγουδώντας μαζί με την Ειρήνη και την Αγάπη¨ θα γίνει την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 στις 9.00 το βράδυ στην αυλή του Αθανασάκειου Μουσείου Βόλου, με διοργανωτές την Ισραηλητική Κοινότητα Βόλου,η «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ»- Ι.Μ. Δημητριάδος, το Σωματείο «ΦΙΛΟΙ ΑΘΑΝΑΣΑΚΕΙΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ» και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ.

Για τον λόγο αυτό σήμερα οι διοργανωτές έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Πνευματικό Κέντρο της ΙΜΔ και κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια ποιοτική μουσική βραδιά με κοινωνικό χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της Ισραηλητικής Κοινότητας Βόλου Μαρσέλ Σολομών αναφέρθηκε στη με τους παραπάνω φορείς και στη συμβολή της αεριφέρειας και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια συναυλία για την ειρήνη και την αγάπη που θα συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης και θα συλλέξει τρόφιμα για το Γηροκομείο.

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι τέτοιες διαδραστικές ενέργειες, όπως το συγκεκριμένο ανθρωπιστικό γεγονός συμβάλλουν στην ενότητα και δίνουν μηνύματα παιδείας, ς και αλληλεγγύης.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Ελασσονιτών Κων. Σκριάπας έκανε λόγο για μια διεθνή συν , που δίνει μήνυμα αλληλεγγύης των λαών και κάλεσε τους πολίτες να μετάσχουν προσφέροντας μόνο ελληνικά τρόφιμα για τις ανάγκες του Γηροκομείου, ώστε να τονωθεί η ελληνική παραγωγή και αγορά.

Επίσης αναφέρθηκε στην εκδήλωση που θα γίνει -όπως είπε- στην πόλη του πολιτισμού και της κουλτούρας.
Στη συνέχεια η πρόεδρος των Φίλων του Μουσείου Σούλα Μπαρτζιώκα είπε πως θα διοργανωθεί μια εξαιρετική βραδιά στην αυλή του Μουσείου που θα είναι τόπος συνς και σύμπραξης , με ποιοτική μουσική , που είναι η παγκόσμια γλώσσα , αγκαλιάζοντας τους λαούς.

Από τη «Μαγνήτων Κιβωτός» ο Νίκος Τσούκας εξέφρασε την προθυμία του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου να συμπαραστέκεται σε κάθε δράση πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς και χαρακτήρισε τη συνεργασία με τους παραπάνω φορείς παραγωγική κι αποτελεσματική.
Τέλος ο μαέστρος της Πολυφωνικής Χορωδίας Βόλου Ι. Καρκάλας εξήγησε ότι η χορωδία πάντα συμμετέχει σε τέτοιες δράσεις και αρκέστηκε λέγοντας ότι θα μιλήσουμε την Τρίτη με ήχους και μουσική.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 στις 9.00 μ.μ. στον αύλειο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου διοργανώνεται συναυλία από τη «Μαγνήτων Κιβωτό» της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, την Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου, το Σωματείο : «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και το Σύλλογο Ελασσονιτών ς με τη σύμπραξη τριών μουσικών σχημάτων :

Της Πολυφωνικής Χορωδίας Βόλου, της Χορωδίας Regavim του Τελ Αβίβ , της Μικτής Χορωδίας και της Ορχήστρας Νεανικών Χρωμάτων του Μουσικού Σχολείου Βόλου.

Πολυφωνική Χορωδία ∆. Βόλου
Μουσικού Σχολείου Βόλου. Η συναυλία με τίτλο «Τραγουδώντας μαζί για την Ειρήνη και την Αγάπη» θα έχει διπλό συμβολισμό: τη φιλία και τη συνεργασία των λαών αλλά και την αγάπη και αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων, καθ' όσον θα συγκεντρωθούν τρόφιμα για το Γηροκομείο Βόλου.

Το πρόγραμμα της Πολυφωνικής χορωδίας με Μαέστρο τον Γιάννη Καρκάλα και στο πιάνο την Κερασία Σιάρα θα περιλαμβάνει τραγούδια αγάπης με συνθέτες τον Ν.Rota, Κουγιουμτζή, Χατζηδάκι, Αλ. Καρκάλα, Σαββόπουλο.

Μικτή Χορωδία- Ορχήστρα Νεανικών Χρωµάτων Μουσικού Σχολείου Βόλου

•Το πρόγραμμα της χορωδίας Regavim από το Τελ Αβίβ με μαέστρο τον Ze'ev Ulman και στο πιάνο τον Tzahi Fodor περιλαμβάνει τραγούδια για την ειρήνη και την αγάπη στα εβραϊκά, Ladino και Ελληνικά με συνθέτες L. Naor /N.Hirsch, Senesh, Y. Levy, A. Mohar , S. Or, Χατζηδάκι, Μ. Ρακιντζή.

•Η Ορχήστρα των Νεανικών Χρωμάτων του Μουσικού Σχολείου με διεύθυνση του Κων/νου Γράβου και η Μικτή χορωδία με μαέστρο τη Ρωξάνη Γιαρέντη θα παρουσιάσουν στον Οδυσσέα Ελύτη, το « Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη. Μαζί και ο Βασίλης Αγροκώστας, ο οποίος θα ερμηνεύσει τραγούδια του έργου. Στην Ορχήστρα συμμετέχουν οι καθηγητές Σδρόλιας Αλέξανδρος, Χαντή Ζαφειρούλα, Γεδίκης Κων/νος, Παπαθανασίου Ελένη.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει από τον Νίκο Βαραλή, διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «Ορθόδοξη Μαρτυρία». Το κλείσιμο της εκδήλωσης θα γίνει από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιο. H πραγματοποίηση της συναυλίας έγινε δυνατή χάρις στην υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας –Π.Ε. ς και Βορείων Σποράδων.

Η είσοδος στη συναυλία, για την οποία η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας επέτρεψε την πραγματοποίηση στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού επέτρεψε την πραγματοποίηση στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, θα είναι δωρεάν για το κοινό, που παρακαλείται να προσφέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας (ελληνικά προϊόντα) για τη στήριξη του .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση