Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Συνάντηση προέδρου Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων με την υφυπουργό Ζέττα Μακρή
Συνάντηση προέδρου Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων με την υφυπουργό Ζέττα Μακρή

Συνάντηση προέδρου Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων με την υφυπουργό Ζέττα Μακρή

Συνάντηση συνεργασίας είχε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων «Η Πανθεσσαλική Στέγη» στο Υπουργείο Παιδείας με την υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, βουλευτή Μαγνησίας Ζέττα Μακρή.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τους η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα η υφυπουργός και ο πρόεδρος είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για μια σειρά δράσεων που προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 140 ετών από την απελευθέρωση της Θεσσαλίας.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος, δρ. Στέφανος Κούτρας, ενημέρωσε την υπουργό για την προετοιμασία εκδηλώσεων-αφιερωμάτων στη μορφή και το του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, εκδηλώσεις που θα υλοποιηθούν για πρώτη φορά από την Ομοσπονδία των θεσσαλών στην Αττική, σε συνέργεια με την Περιφέρεια. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον πανηγυρικό εορτασμό για τα 140 Χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία, ο οποίος συμπίπτει με τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική και για τον λόγο αυτό θα κληθούν να παραστούν εκπρόσωποι της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Πατρίδας μας.

Απευθυνόμενος στην υπουργό ο πρόεδρος μεταξύ των άλλων τόνισε : «Περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για την Θεσσαλία η ανάληψη από εσάς του σημαντικού Χαρτοφυλακίου της υφυπουργού Παιδείας με αρμοδιότητα την και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά και την Ειδική Αγωγή. νωρίζοντας την αγάπη σας για την Θεσσαλία και την ευαισθησία για τα πολιτιστικά δρώμενα της ιδιαίτερης πατρίδας μας σας ενημερώνω ότι οι πολιτιστικοί φορείς βρίσκονται σε δεινή θέση λόγω της πολύμηνης απραξίας και της συσσώρευσης πολλών οικονομικών εκκρεμοτήτων, ια τη συνέχιση του σημαντικού υ που επιτελούν τα παραδοσιακά χορευτικά και τα μουσικά σχήματα αιτούμαστε την παρέμβαση σας για την ενίσχυση τους. Κλείνοντας θα ήθελα να σας απευθύνω πρόσκληση της Ομοσπονδίας για να παραστείτε στην φετινή κεντρική μας εκδήλωση και να εκφωνήσετε τον πανηγυρικό της ημέρας για τα 140 Χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία».

Η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο για την εκτενή ενημέρωση, τόνισε μεταξύ άλλων: « Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετέχω στις δράσεις επί σειρά ετών της «Πανθεσσαλικής Στέγης». Στέλνω μήνυμα αισιοδοξίας και στήριξης των πολιτιστικών φορέων της Θεσσαλίας. Εκφράζω δε τα συγχαρητήρια μου σ όλα τα μέλη σας που με τη δράση τους προβάλλουν την , την λαογραφία και τον Πολιτισμό. Προτρέπω τους γονείς να ενισχύσουν θετικά τα τους για τη συμμετοχή τους στον ελεύθερο χρόνο τους σε παραδοσιακά χορευτικά σχήματα με δεδομένο ότι η ενασχόληση τους αυτή ενισχύει την τους και δομεί την ψυχό-συναισθηματική τους υπόσταση. Ως Μαγνησίας σας συγχαίρω για την πρωτοβουλία σας να τιμήσετε την μορφή και να αναδείξετε το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η Πρόσκληση σας να παραστώ ως κεντρική ομιλήτρια στις εκδηλώσεις για τα 140 Χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία με τιμά και σαφέστατα την αποδέχομαι.»

Καταληκτικά η υφυπουργός Παιδείας άκουσε με ενδιαφέρον τις προτεινόμενες εκδηλώσεις για τις οποίες η «Πανθεσσαλική Στέγη» θα αιτηθεί την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την υφυπουργό να εκφράζει στον πρόεδρο την διάθεσή της για μια εκ νέου συνάντηση με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της «Πανθεσσαλικής Στέγης».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση