Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στην εβδομάδα δράσης
Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στην εβδομάδα δράσης

Συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας στην εβδομάδα δράσης

Για την προβολή του έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας 2019 με θέμα «Η αρχαιολογία στην Οθόνη»

Ο επιτυχημένος θεσμός της εβδομάδας δράσης για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας μετράει ήδη 6 χρόνια. Φέτος θα εορτασθεί την εβδομάδα 15-21 Απριλίου 2019. Για το έτος 2019 ο εορτασμός έχει ειδικό θέμα «Η Αρχαιολογία στην Οθόνη».

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας συμμετέχει στις με την προβολή αρχαιολογικών ταινιών που προβάλλουν το της Υπηρεσίας, τον πολιτισμό και τα της Μαγνησίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

Συγκεκριμένα θα προβληθούν τα ακόλουθα βίντεο:

  1. Προβολή με τίτλο «Νεολιθικός Πολιτισμός».

Το του βολιώτη σκηνοθέτη Γιώργη Ψαρρά, διάρκειας 20΄, δημιουργήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Raphael και παρουσιάζει με άμεσο και συνοπτικό τρόπο όλα τα στοιχεία που αφορούν τον τρόπο ζωής στη νεολιθική εποχή. Στην κινηματογράφηση χρησιμοποιήθηκε υλικό από το Αρχαιολογικό Βόλου, ενώ οι εξωτερικές λήψεις έγιναν στους αρχαιολογικούς χώρους Διμηνίου και Σέσκλου, στην αναπαράσταση των νεολιθικών οικίσκων στο πάρκο του Αναύρου και σε διάφορες περιοχές της Μαγνησίας.

  1. Προβολή βίντεο με τίτλο «Γορίτσα. Γνωριμία με τα της αρχαίας πόλης».

Το βίντεο, διάρκειας 2΄και 21΄΄, δημιουργήθηκε για τις ανάγκες εκπαιδευτικού προγράμματος που σχεδιάστηκε από τη μουσειοπαιδαγωγό της Υπηρεσίας μας κ. Ευμορφία Τσιαμάγκα και τους αρχαιολόγους Ιωάννα Μαμαλούδη, Μαριάνθη Ραφτοπούλου και Μιχάλη Ανετάκη, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών 2017. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Γυμνασίου, έχει τίτλο «Τι κρύβουν ο Κοχλίας και η Σπείρα στο λόφο της Γορίτσας;» και έχει ενταχθεί στα τακτικά εκπαιδευτικά προγράμματα της Εφορείας μας. Το βίντεο βοηθά στην καλύτερη κατανόηση των μνημείων του λόφου, καθώς τα ορατά λείψανα είναι ελάχιστα. Μέσω της προβολής τα πληροφορούνται για την ιστορία της πόλης και τα σημαντικότερα κατάλοιπα που υπάρχουν σε αυτή.

  1. Προβολή βίντεο με τίτλο «Οι Αλείς ξανάρχονται».

Το βίντεο, σε επιμέλεια της αρχαιολόγου της Υπηρεσίας μας κας Ελένης Χρυσοπούλου, δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια δράσης που πραγματοποιήθηκε από τις αρχαιολόγους Βασιλική Ροντήρη και Δέσποινα Ευσταθίου στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αρχαίας Άλου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών του για το έτος .

  1. Προβολή βίντεο με τίτλο «Προ – ιστορίες φωτιάς».

Το βίντεο, σε επιμέλεια της αρχαιολόγου της Υπηρεσίας μας κας Ελένης Χρυσοπούλου, παρουσιάζει ένα βιωματικό εργαστήρι που αφορούσε πειραματικό ψήσιμο αγγείων σε ανοιχτή φωτιά και πραγματοποιήθηκε από τις αρχαιολόγους της Υπηρεσίας μας κ. Βασιλική Ροντήρη και Αιμιλία Καλογιάννη, στα πλαίσια της εκστρατείας «Περιβάλλον και Πολιτισμός . Παντέχνου πυρός σέλας. Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», στον αύλειο χώρο του Γιαννοπούλειου Αρχαιολογικού Μουσείου Αλμυρού.

  1. Προβολή βίντεο με τίτλο «Μνημεία της Μαγνησίας».

Το βίντεο, διάρκειας 10΄, δημιουργήθηκε από το Σωματείο «Οι φίλοι του Αθανασάκειου Μουσείου Βόλου», σε συνεργασία με τις αρχαιολόγους της Υπηρεσίας Ελισάβετ Νικολάου, Ελένη Χρυσοπούλου και Ευαγγελία Σταμέλου, για την προβολή του αρχαιολογικού και μνημειακού πλούτου της Μαγνησίας.

Είσοδος ελεύθερη.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση