Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Στον λόφο της Επισκοπής ολοκληρώνεται η διοργάνωση θρησκευτικο – πολιτιστικών δραστηριοτήτων
Στον λόφο της Επισκοπής  ολοκληρώνεται η διοργάνωση θρησκευτικο – πολιτιστικών  δραστηριοτήτων

Στον λόφο της Επισκοπής ολοκληρώνεται η διοργάνωση θρησκευτικο – πολιτιστικών δραστηριοτήτων

Την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015 το απόγευμα, στις 7.30, στον λόφο της Επισκοπής, ολοκληρώνεται η διοργάνωση των θρησκευτικο – πολιτιστικών δραστηριοτήτων, που για δεύτερο συνεχή χρόνο πραγματοποίησε ο πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Για το λόγο αυτό ο κύκλος εκδηλώσεων είναι ενταγμένος στο πλαίσιο του θεματικού έτους 2015
“Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας”.

Εν τω μεταξύ, με πολύ μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν και φέτος οι «Αυγουστιάτικες Παρα 2015» , που ξεκίνησαν την Πέμπτη 6 Αυγούστου από την Αμαλιάπολη (Νέα Μιτζέλα) στην περιοχή του Αλμυρού , συνεχίστηκαν στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου, στο «Σχολείο του Ρήγα» στη Ζαγορά , στον Άγιο Γεώργιο Νέας Αγχιάλου, στην Δράκεια Πηλίου, στην Βελίκα της Αγιάς και θα ολοκληρωθούν σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου , στην ανακαινισμένη Επισκοπή του Άνω Βόλου.

Η επιθυμία και προτροπή των ανθρώπων της περιφέρειας για την συνέχιση των εκδηλώσεων σε διαφορετικές πλέον περιοχές, βρήκε ανταπόκριση από την «Μαγνήτων Κιβωτό», η οποία προσπαθεί με την καωσή τους, την καθιέρωση ενός ακόμη θεσμού.

Η επιτυχία των εκδηλώσεων ολοκληρώνεται και με την πραγματοποίηση ενός ακόμη από τους βασικούς στόχους που έχει θέσει η «» , και είναι η «ανακάλυψη», αλλά και η ανάδειξη, των θρησκευτικών, πολιτισμικών και εν γένει ιστορικών «σημείων» με αναφορά στην οικιστική, την αρχιτεκτονική και την ιδιαίτερου φυσικού κάλλους κληρονομιά της Μαγνησίας.

Έτσι, λοιπόν, ο Λόφος της Επισκοπής έχει την τιμητική του! Στον ιερό ναό (στην κορυφή του λόφου), στις 7.30 το απόγευμα, με την παρουσία του Επισκόπου κ. Ιγνατίου, θα ψαλεί ο Παρακλητικός Κανών προς την Υπεραγίαν Θεοτόκο.

ΖΑΓΟΡΑ

Αμέσως μετά, στις 8.30 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του ναού, με υπέροχη θέα προς όλες τις πλευρές του Βόλου και του Κεντρικού Πηλίου , θα πραγματοποιηθεί μια πολύ όμορφη και εξαιρετικού ενδιαφέροντος συναυλία με παραδοσιακά τραγούδια, από πολλά μέρη της Ελλάδος, που έχουν σημείο αναφοράς, τιμούν και εξυμνούν το πρόσωπο της Παναγίας.

Στη συναυλία αυτή συμπράττουν η γνωστή και καταξιωμένη (μέσα από τη μουσική της παραγωγή και τη συνεργασία της με σπουδαίους καλλιτέχνες) Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής «ΙΩΝΙΑ», με διευθυντή τον Νεκτάριο Δεμελή, επίλεκτο μουσικό, πρωτοψάλτη και καθηγητή της ς και βυζαντινής μουσικής και ο Βασίλης Αγροκώστας – διακεκριμένος μουσικολόγος, πολυσύνθετος καλλιτέχνης (με κορυφαίες συνεργασίες), συνθέτης και εξαίρετος τραγουδιστής.

Η παρακολούθηση της συναυλίας είναι ελεύθερη για όλους – με ιδιαίτερη πρόσκληση να απευθύνεται προς τους νέους…

Η Ορχήστρα ς μουσικής «ΙΩΝΙΑ»

Η Ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής «ΙΩΝΙΑ» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 2005 με έδρα το Δημοτικό Ωδείο Νέας Ιωνίας.
Μέσα στα 10 χρόνια ύπαρξής της έχει διοργανώσει φεστιβάλ, έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις φιλανθρωπικού – κοινωνικού χαρακτήρα και έχει αρκετές συμμετοχές σε πολιτιστικές εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα, πάντοτε με μεγάλη επιτυχία.

Τον Μάιο του 2009 παρουσίασε τον πρώτο ψηφιακό δίσκο (CD) με τίτλο «Στα μονοπάτια της Παράδοσης», ένα μουσικό ανθολόγιο από πολλές περιοχές της Ελλάδας, στο οποίο συμμετέχουν ο Μπάμπης Τσέρτος και ο Πέτρος Γαϊτάνος.

Το μουσικό δι της «ΙΩΝΙΑΣ» συνεχίζεται με τη του δεύτερου ψηφιακού δίσκου (CD) στον οποίο συμμετέχουν ο Μπάμπης Τσέρτος, η Νάντια Καραγιάννη και η Ειρήνη Τουμπάκη.

Το ρεπερτόριο της «Ιωνίας» καλύπτει από τη Θράκη ως την Κρήτη κι από τα Επτάνησα ως την Κύπρο.
Διευθυντής ορχήστρας ο Νεκτάριος Δεμελής, καθηγητής παραδοσιακής – βυζαντινής μουσικής, παραδοσιακών οργάνων, εκπαιδευτικός μουσικής στην Α/βάθμια Εκπαίδευση και πρωτοψάλτης στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Κάτω Λεχωνίων Βόλου.

Τα τραγούδια αποδίδει ο Βασίλης Αγροκώστας

Ο Βασίλης Αγροκώστας είναι ένας πολυσχιδής καλλιτέχνης που… «φλερτάρει» τόσο με την παραδοσιακή όσο και με τη δυτικότροπη μουσική.

Είναι συνθέτης, τραγουδιστής, παίζει πολίτικη και νησιώτικη λύρα, παραδοσιακή φλογέρα και είναι διπλωματούχος κλασικής κιθάρας.

Είναι διπλωματούχος Βυζαντινής Μουσικής, πτυχιούχος Αρμονίας, Αντίστιξης, Φυγής και είναι πτυχιούχος
του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι διορισμένος μόνιμος εκπαιδευτικός στο Μουσικό Σχολείο Βόλου και πρωτοψάλτης στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Βόλου.

Οι εκδηλώσεις και αυτού του καλοκαιριού αγκαλιάστηκαν από τους ανθρώπους, πλέον καθιερώνονται και θα επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο την περίοδο προ του Δεκαπενταύγουστου.

Οι «Αυγουστιάτικες Παρα» θα γίνονται σε όλη την επικράτεια της Μητρόπολης , χωρίς επαναλήψεις σε τόπους.

Ήδη πλήθος περιοχών ζήτησαν να πραγματοποιηθούν εκεί το επόμενο καλοκαίρι, επηρεασμένοι από τα ευμενή σχόλια όσων παρακολουθήσουν τις φετινές εκδηλώσεις.

Έτσι στις «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις» του επόμενου καλοκαιριού θα συμπεριληφθούν η Μηλίνα, το Αχίλλειο Αλμυρού, ο Κισσός στο Πήλιο, ο ανακαινισμένος Άγιος Νικόλαος Καναλίων κ.ά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση