Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου η ξενάγηση γονέων και μαθητών
Στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου η ξενάγηση γονέων και μαθητών

Στον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου η ξενάγηση γονέων και μαθητών

 

Το σωματείο ‘'Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου'' και η  Ένωση Συλλόγων Γονέων Βόλου, συνεχίζουν την συνεργασία μέσω της δράσης των ξεναγήσεων μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των μαθητών και των γονέων τους στις ξεναγήσεις αυτές και δεν υπήρχε μεγαλύτερη ικανο για τους συνδιοργανωτές από την των οικογενειών, να προσέρχονται τις Κυριακές στο χώρο του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού  Μουσείου Βόλου.

Ως συνέχεια της πρωτοβουλίας αυτής, την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 με πρωτοβουλία του Σωματείου ‘'Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου'' και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων, προγραμματίζεται επίσκεψη μαθητών και των γονέων τους στο Διμήνι, προκειμένου να ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο.

Η επίσκεψη και ξενάγηση είναι η συνέχεια και  της παρουσίασης του βιβλίου της Ελένης Λαμπράκη με τίτλο ‘'Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι'' την παρουσίαση του οποίου συνδιοργάνωσαν, το σωματείο ‘'Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων ς και Β. Σποράδων'' η Ένωση Συλλόγων Γονέων και οι εκδόσεις  ‘'Πηγή'' και για το οποίο  μίλησαν η πρόεδρος του σωματείου των Φίλων  Σούλα Μπαρτζιώκα , η επίτιμη έφορος Αρχαιοτήτων  Βασιλική Αδρύμη η σχολική σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κατερίνα Μαλαμίτσα και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Λιάνα Πασχούδη.

Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από την ξεναγό και μέλος του σωματείου «φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου'' Μελίνα Κωστίδη .

Παρούσα θα είναι και η συγγραφέας   Ελένη Λαμπράκη η οποία θα μιλήσει στα σχετικά με ‘'Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι'' και πως ο μέσα από ένα παιχνίδι ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα γεμίζει ήχους ,μυρωδιές και χρώματα εκείνης της εποχής τα οποία καλούνται να ζήσουν και οι μαθητές την Κυριακή.

Η ξενάγηση στο χώρο θα ξεκινήσει στις 11.π.μ. (η αναχώρηση από Βόλο στην περίπτωση που γίνει με στις 10.30) ενώ όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθητές, αλλά και όσοι άλλοι ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό και μέχρι την Παρασκευή 4 Μαΐου στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα, στην Έφορο του Δ.Σ. κα Λιάνα Πασχούδη στο τηλ. 6977070414 και στο lianapashoudi@yahoo.gr.                                                                                           

   Σημειώνεται ότι η είσοδος για όλους τους μαθητές είναι ελεύθερη, οι συνοδοί γονείς πληρώνουν το μειωμένο εισιτήριο αξίας 2 ευρώ, ενώ ν είναι η είσοδος για όσους διαθέτουν κάρτα μέλους του Σωματείου ‘'Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου''.

Η μετακίνηση θα γίνει με ιδιωτικά μέσα μεταφοράς, ωστόσο, εάν υπάρχει ενδιαφέρον, για δρομολόγηση υ για ομαδική αναχώρηση- επιστροφή, θα εξεταστεί η περίπτωση, μόνο εάν υπάρχουν αρκετές αντίστοιχα συμμετοχές.

(Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να αναφέρουν το ονοματεπώνυμό τους, εάν θα επιθυμούσαν μεταφορά με λεωφορείο- εάν δρομολογηθεί- και οπωσδήποτε έναν τηλεφωνικό αριθμό επις).

"Αλιεύοντας" την είδηση