Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Στο βρετανικό Κοινοβούλιο πρόταση νόμου για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα
Στο βρετανικό Κοινοβούλιο πρόταση νόμου για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Στο βρετανικό Κοινοβούλιο πρόταση νόμου για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα

Σύμφωνα με το «ΝewEurope», που ζητά από το βρετανικό κοινοβούλιο να διορθώσει την απόφαση που είχε λάβει διακόσια χρόνια πριν, πρόκειται να παρουσιαστεί στις 11 Ιουλίου, επέτειο των 200 χρόνων από την  υιοθέτηση των μαρμάρων.

Η πρωτοβουλία ελήφθη από τον βουλευτή  των Φιλελευθέρων  Δημοκρατών Μαρκ Γουίλιαμς με την υποστήριξη του Συντηρητικού Τζέρεμη Λεφροϋ και 10 άλλων βουλευτών από το Εργατικό και το της ς.

«Αυτά τα υπέροχα έργα τέχνης δεν θα έπρεπε να σέρνονται πριονισμένα μακριά από τα ερείπια του Παρθενώνα. […] Μεταξύ άλλων αυτό το προτείνει ότι το Βρετανικό θα πρέπει να ακυρώσει ό, τι έκανε πριν από 200 χρόνια. «Το 1816 το αποφάσισε καταχρηστική απόκτηση αυτών των εντυπωσιακών και σημαντικών γλυπτών από την Ελλάδα.»

Hταν ακριβώς πριν από 200 χρόνια, όταν το βρετανικό Κοινοβούλιο ψήφισε μια διοικητική πράξη για να σει τα γλυπτά του Παρθενώνα από τον Τόμας Μπρους,  έβδομο κόμη του Λόρδου Ελγιν που είχε αφαιρέσει τα γλυπτά από την δίνοντάς τα στο Βρετανικό , όπου παραμένουν έως σήμερα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση