Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Στο 9ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών- Βορειοθρακιωτών τo Χορευτικό τμήμα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου
Στο 9ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών- Βορειοθρακιωτών τo Χορευτικό τμήμα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

Στο 9ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών- Βορειοθρακιωτών τo Χορευτικό τμήμα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, υπό την αιγίδα της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. πραγματοποιήθηκε στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης το 9ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών – Βορειοθρακιωτών.

Ο Φιλο Νέας Αγχιάλου -μέλος της Ομοσπονδίας- ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση και υπό την καθ του χοροδιδασκάλου Αθανάσιου Μπέα ,χόρεψε χορούς της Μαύρης Θάλασσας.

Το χορευτικό τμήμα συνόδεψε η πρόεδρος του Συλλόγου  Βαλασία Πετρίδη, μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και φίλοι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου.

Η πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Α.Ρ.  Μαρία Ασανιώτου,καθώς και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, οργάνωσαν μία εξαιρετική βραδιά, ένα αντάμωμα Ανατολικής μυλίας-Βόρειας Θράκης, όπου μέσα από τον χορό και το τραγούδι, αποδόθηκε ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους προγό μας.

Όλα τα συγκροτήματα που συμμετείχαν, απέδειξαν ότι η μελωδία, το τραγούδι και ο χορός, συνθέτουν έναν ζωντανό οργανισμό, γεμάτο μνήμες και συναισθήματα.

Η , η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, είναι τιμή και χρέος και αξίζει ένα μεγάλο “μπράβο” στην Π.Ο.Σ.Α.Ρ. που προσπαθεί χρόνια τ να αφυπνίσει και να κρατήσει ζωντανή την ταυτότητά μας ως Έλληνες της Ανατολικής μυλίας.

Συγχαρητήρια στη Π.Ο.Σ.Α.Ρ. για τον πρωταρχικό της ρόλο στη διάδοση της ς και της πολιτισμικής μας παράδοσης και φυσιογνωμίας.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν για την επιτυχία του 9ου Ανταμώματος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση