Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Στο 9ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών- Βορειοθρακιωτών τo Χορευτικό τμήμα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου
Στο 9ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών- Βορειοθρακιωτών τo Χορευτικό τμήμα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

Στο 9ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών- Βορειοθρακιωτών τo Χορευτικό τμήμα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

Το Σάββτο 21 Σεπτεμβρίου 2019, υπό την ιγίδα της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. πραγματοποιήθηκε στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης το 9ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών – Βορειοθρακιωτών.

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου -μέλος της Ομοσπονδίας- ανταποκρίθηκε με στην πρόσκληση και υπό την καθ του χοροδιδασκάλου Αθανάσιου Μπέα ,χόρεψε χορούς της Μαύρης Θάλασσας.

Το χορευτικό τμήμα συνόδεψε η πρόεδρος του Συλλόγου  Βαλασία Πετρίδη, μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και φίλοι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου.

Η πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Α.Ρ.  Μαρία Ασανιώτου,καθώς και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, οργάνωσαν μία εξαιρετική βραδιά, ένα αντάμωμα Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης, όπου μέσα από τον χορό και το τραγούδι, αποδόθηκε ένας ελάχιστος τιμής στους προγόνους μας.

Όλα τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν, απέδειξαν ότι η μελωδία, το τραγούδι και ο χορός, συνθέτουν έναν ζωντανό οργανισμό, γεμάτο μνήμες και συναισθήματα.

Η διάσωση, η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, είναι τιμή και και αξίζει ένα μεγάλο “μπράβο” στην Π.Ο.Σ.Α.Ρ. που προσπαθεί χρόνια τώρα να αφυπνίσει και να κρατήσει ζωντανή την ταυτότητά μας ως της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Συγχαρητήρια στη Π.Ο.Σ.Α.Ρ. για τον πρωταρχικό της ρόλο στη διάδοση της ς και της πολιτισμικής μας ς και φυσιογνωμίας.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν για την του 9ου Ανταμώματος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση