Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Στο 9ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών- Βορειοθρακιωτών τo Χορευτικό τμήμα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου
Στο 9ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών- Βορειοθρακιωτών τo Χορευτικό τμήμα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

Στο 9ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών- Βορειοθρακιωτών τo Χορευτικό τμήμα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, υπό την αιγίδα της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. πραγματοποιήθηκε στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης το 9ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών – Βορειοθρακιωτών.

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Νέας Αγχιάλου -μέλος της Ομοσπονδίας- ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση και υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Αθανάσιου Μπέα ,χόρεψε χορούς της Μαύρης Θάλασσας.

Το χορευτικό τμήμα συνόδεψε η πρόεδρος του Συλλόγου  Βαλασία Πετρίδη, μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και φίλοι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου.

Η πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Α.Ρ.  Μαρία Ασανιώτου,καθώς και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, οργάνωσαν μία εξαιρετική βραδιά, ένα αντάμωμα Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης, όπου μέσα από τον χορό και το τραγούδι, αποδόθηκε ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους προγόνους μας.

Όλα τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν, απέδειξαν ότι η μελωδία, το τραγούδι και ο χορός, συνθέτουν έναν ζωντανό οργανισμό, γεμάτο μνήμες και συναισθήματα.

Η διάσωση, η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, είναι τιμή και χρέος και αξίζει ένα μεγάλο «μπράβο» στην Π.Ο.Σ.Α.Ρ. που προσπαθεί χρόνια τώρα να αφυπνίσει και να κρατήσει ζωντανή την ταυτότητά μας ως Έλληνες της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Συγχαρητήρια στη Π.Ο.Σ.Α.Ρ. για τον πρωταρχικό της ρόλο στη διάδοση της ιστορίας και της πολιτισμικής μας παράδοσης και φυσιογνωμίας.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν για την επιτυχία του 9ου Ανταμώματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οδηγούσαν χωρίς δίπλωμα σε Μαγνησία και Β. Σποράδες - https://t.co/1VscCQV2Jo -

  • Σφοδρή επίθεση του δημάρχου Βόλου στον ΣΥΡΙΖΑ για "Γεωργούλα" και ΧΥΤΑ - https://t.co/s90U7n4R7S -

  • Το νέο Δ.Σ. της «Κενταύρων Όρος» - https://t.co/hwKQmZaD7P -

"Αλιεύοντας" την είδηση