Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Στο 9ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών- Βορειοθρακιωτών τo Χορευτικό τμήμα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου
Στο 9ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών- Βορειοθρακιωτών τo Χορευτικό τμήμα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

Στο 9ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτών- Βορειοθρακιωτών τo Χορευτικό τμήμα του Φιλοπρόοδου Συλλόγου

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019, υπό την αιγίδα της Π.Ο.Σ.Α.Ρ. πραγματοποιήθηκε στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης το 9ο – Βορειοθρακιωτών.

Ο Φιλοπρόοδος Νέας Αγχιάλου -μέλος της Ομοσπονδίας- ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση και υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου Αθανάσιου Μπέα ,χόρεψε χορούς της Μαύρης Θάλασσας.

Το χορευτικό τμήμα συνόδεψε η πρόεδρος του Συλλόγου  Βαλασία Πετρίδη, μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και φίλοι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου.

Η πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Α.Ρ.  Μαρία Ασανιώτου,καθώς και μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, οργάνωσαν μία εξαιρετική βραδιά, ένα αντάμωμα Ανατολικής Ρωμυλίας-Βόρειας Θράκης, όπου μέσα από τον χορό και το τραγούδι, αποδόθηκε ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους προγόνους μας.

Όλα τα συγκροτήματα που συμμετείχαν, απέδειξαν ότι η μελωδία, το τραγούδι και ο χορός, συνθέτουν έναν ζωντανό οργανισμό, γεμάτο μνήμες και συναισθήματα.

Η διάσωση, η διατήρηση και η διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, είναι τιμή και χρέος και αξίζει ένα μεγάλο “μπράβο” στην Π.Ο.Σ.Α.Ρ. που προσπαθεί χρόνια τώρα να αφυπνίσει και να κρατήσει ζωντανή την ταυτότητά μας ως της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Συγχαρητήρια στη Π.Ο.Σ.Α.Ρ. για τον πρωταρχικό της ρόλο στη διάδοση της ιστορίας και της πολιτισμικής μας παράδοσης και φυσιογνωμίας.
Συγχαρητήρια σε όλους όσους δούλεψαν για την επιτυχία του 9ου Ανταμώματος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση