Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Στήριξη της υποψηφιότητας ” ΒΟΛΟΣ – ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2021 “ από το βραβευμένο με Όσκαρ συνθέτη Αλεξάντερ Ντεσπλά
Στήριξη της υποψηφιότητας ” ΒΟΛΟΣ – ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2021 “ από το βραβευμένο με Όσκαρ συνθέτη Αλεξάντερ Ντεσπλά

Στήριξη της υποψηφιότητας ” ΒΟΛΟΣ – ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2021 “ από το βραβευμένο με Όσκαρ συνθέτη Αλεξάντερ Ντεσπλά

Ο παγκοσμίου φήμης γαλλοέλληνας συνθέτης Αλεξάντερ Ντεσπλά με του προς το Γραφείο Υποστήριξης Υποψηφιότητας ”ΒΟΛΟΣ-ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2021” εξέφρασε την αγάπη του για την πόλη του Βόλου, από την οποία κατάγεται η μητέρα του και την αμέριστη υποστήριξή του στην υποψηφιότητα του Βόλου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.Την περσινή χρονιά κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης μουσικής επένδυσης για την ταινία ”ΤΗΕ GRAND BUDAPEST HOTEL“.

Η λίστα των ταινιών που έχει επιμεληθεί μουσικά είναι μεγάλη. Συνολικά ο Αλεξάντερ Ντεσπλά έχει γράψει για περισσότερες από 40 ταινίες και έχει προταθεί για 36 βραβεία. Στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνονται :The Twilight Saga: New Moon, Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου , Η απίστευτη του Μπέντζαμιν Μπάτον, Τhe Danish Girl, The painted veil και πολλές άλλες.

Όπως δήλωσε στην του: ”Ο ανέκαθεν καλλιεργούσε μια πολιτιστική και καλλιτεχνική , έντονα υποστηριζόμενη από τους κατοίκους, που αποτελούν πηγή δύναμης για την πόλη αυτή, που δικαίως κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο καινοτόμες και διανοητικά δραστήριες περιοχές της Ελλάδος.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, κυρίως ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, εγκαταλείφτηκαν τα περισσότερα από τα έργα, περιορίζοντας τα δρώμενα σε λίγες αν και αξιόλογες προσπάθειες.

Για το λόγο αυτό είμαι πεπεισμένος ότι ο , με την έμφυτη επιθυμία του για καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες και πολιτισμό, μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις ευκαιρίες που προσφέρει ο τίτλος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και να υλοποιήσει ένα πρωτότυπο πολιτιστικό πρόγραμμα που θα απευθύνεται σε όλους.

Με μεγάλη στηρίζω αυτή την προσπάθεια του Βόλου για τη διεκδίκηση του τίτλου της “Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021” και εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία! “

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου #ΣτέλλαΚυριακίδου - https://t.co/F7lWqucoIb -

  • Πολύ καλή παρουσία του τμήματος κολύμβησης της Νίκης Βόλου #τμήμακολύμβησηςΓΣΒΗΝΙΚΗ - https://t.co/PpYKMsII8i -

  • Λαμπρός ο εορτασμός της Πεντηκοστής στον Βόλο #ΚυριακήτηςΠεντηκοστής - https://t.co/RGwFG4M88L -

"Αλιεύοντας" την είδηση