Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » Στην Παλιά Ηλεκτρική θεατρική η παράσταση «ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ 39»
Στην Παλιά Ηλεκτρική θεατρική η παράσταση «ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ 39»

Στην Παλιά Ηλεκτρική θεατρική η παράσταση «ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ 39»

Την θετρική πράσταση «ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ 39» των Αλ. Σακελλάριου-Χρ. ιαννακόπουλου παρουσιάζουν οι ‘ΣΚΗΝΟΒΣ' στις 13, 14 και 15 Μαΐου στο Θέατρο της Παλιάς Ηλεκτρικής για το κοινωνικό παντοπωλείο, με είσοδο ελεύθερη και 20 και 21 Μαΐου για τη “ΦΛ”, με γενική είσοδο 5 ευρώ.

Το σατιρίζει εύστοχα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά οικογενειακά έθιμα των προηγούμενων δεκαετιών, που απασχόλησε, σε μεγάλο βαθμό, τους θεατρικούς συγγραφείς της εποχής εκείνης και βεβαίως, τον παλιό κινηματογράφο.

Την ιερή υποχρέωση του αδελφού να μην παντρευτεί αν δεν αποκαταστήσει πρώτα την ανύπαντρη αδελφή του. Μια συνθήκη ς, που επισφραγίζονταν πολλές φορές και με την τελευταία επιθυμία των γονιών και καταντούσε στο τέλος σκληρή και άδικη, όταν η αδελφή δεν κατάφερνε να παντρευτεί. Τα αυστηρά ήθη της εποχής συμπαρέσυραν στην ίδια τύχη και τον συμπάσχοντα αδελφό, που ανέτρεπε, πολλές φορές, τον προγραμματισμό της δικής του ς…

Οι συγγραφείς, με λεπτό χιούμορ και τρυφερότητα, ισορροπώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στο κωμικό και στο δραματικό, ανασύρουν τη συγκίνηση μέσα από τον πυρήνα της σάτιρας και αφήνουν ένα ακόμη ανεξίτηλο δείγμα θεατρικής γραφής.

Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Απόστολος Πλακόπουλος. Παίζουν επίσης οι: Εβίτα Αλεξάνδρου, Γιώργος Αποστολίδης, Θάλεια Δήμου, Δημήτρης Καρατζόγλου, Ρία στοπούλου, Νίκος Παλιούρας, Νίκος Παπαργύρης, Νικόλας Πλακόπουλος και Ειρήνη Σκουλή.

Μουσική επιμέλεια-σύνθεση-ερμηνεία-πιάνο: Νίκος Παπαργύρης

Επιμέλεια κειμένων-Στίχοι : Ειρήνη Σκουλή

Φωτογραφίες :Παύλος Καρανίκος

Πορτραίτα σκηνικού : Στάθης Απ. Πλακόπουλος

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση