Βρίσκεστε εδώ:  / ΘΕΑΤΡΟ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Στην Παλιά Ηλεκτρική θεατρική η παράσταση «ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ 39»
Στην Παλιά Ηλεκτρική θεατρική η παράσταση «ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ 39»

Στην Παλιά Ηλεκτρική θεατρική η παράσταση «ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ 39»

Την θεατρική παράσταση «ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΕΤΩΝ 39» των Αλ. Σακελλάριου-Χρ. Γιαννακόπουλου παρουσιάζουν οι ‘ΣΚΗΝΟΒΑΤΕΣ’ στις 13, 14 και 15 Μαΐου στο της Παλιάς Ηλεκτρικής για το κοινωνικό παντοπωλείο, με είσοδο ελεύθερη και 20 και 21 Μαΐου για τη “ΦΛΟΓΑ”, με γενική είσοδο 5 .

Το σατιρίζει εύστοχα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά οικογενειακά των προηγούμενων δεκαετιών, που απασχόλησε, σε μεγάλο βαθμό, τους θεατρικούς συγγραφείς της εποχής εκείνης και βεβαίως, τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Την ιερή υποχρέωση του αδελφού να μην παντρευτεί αν δεν αποκαταστήσει πρώτα την ανύπαντρη αδελφή του. Μια συνθήκη ζωής, που επισφραγίζονταν πολλές φορές και με την τελευταία επιθυμία των γονιών και καταντούσε στο τέλος σκληρή και άδικη, όταν η αδελφή δεν κατάφερνε να παντρευτεί. Τα αυστηρά ήθη της εποχής συμπαρέσυραν στην ίδια τύχη και τον συμπάσχοντα αδελφό, που ανέτρεπε, πολλές φορές, τον προγραμματισμό της δικής του ζωής…

Οι συγγραφείς, με λεπτό χιούμορ και τρυφερότητα, ισορροπώντας αριστοτεχνικά ανάμεσα στο κωμικό και στο δραματικό, ανασύρουν τη συγκίνηση μέσα από τον πυρήνα της σάτιρας και αφήνουν ένα ακόμη ανεξίτηλο δείγμα θεατρικής γραφής.

Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Απόστολος Πλακόπουλος. Παίζουν επίσης οι: Εβίτα Αλεξάνδρου, Γιώργος Αποστολίδης, Θάλεια Δήμου, Δημήτρης Καρατζόγλου, Ρία Κωστοπούλου, Νίκος Παλιούρας, Νίκος Παπαργύρης, Νικόλας Πλακόπουλος και Ειρήνη Σκουλή.

Μουσική -σύνθεση-ερμηνεία-πιάνο: Νίκος Παπαργύρης

κειμένων-Στίχοι : Ειρήνη Σκουλή

Φωτογραφίες :Παύλος Καρανίκος

Πορτραίτα σκηνικού : Στάθης Απ. Πλακόπουλος

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επαγγελματική εκπαίδευση με αμειβόμενη πρακτική άσκηση στις Σχολές του ΟΑΕΔ #ΣχολέςΟΑΕΔ - https://t.co/suaDBmaLN7 -

  • Συνελήφθη με κάνναβη στο Βόλο #ινδικήκάνναβη - https://t.co/Xv7ae0rfX2 -

  • #λέμβος βυθίστηκε στην Αλόννησο  #λέμβος - https://t.co/DgwuYoEltx -

"Αλιεύοντας" την είδηση