Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΜΟΥΣΙΚΗ » Στην Κροατία η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου SEMPRE VIVA
Στην  Κροατία  η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου SEMPRE VIVA

Στην Κροατία η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου SEMPRE VIVA

Ανχωρεί σήμερ, Τετάρτη 22 Απρίλιου 2015, η SEMPRE VIVA, για το Όμις της Κροατίας, μια πόλη κοντά στο Σπλίτ , στις Δαλματικές ακτές της , προκειμένου να συμμετάσχει στο φημισμένο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας, στο οποίο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 170 κιθαριστές και ορχήστρες κιθαριστών απ' όλο τον κόσμο.

Η ομάδα της Ορχήστρας Κιθαριστών SEMPRE VIVA θα εκπροσωπηθεί από έξι επαγγελματίες κιθαριστές: Ευαγγέλια Γούσια, Τασιού Λυδία, Χιοκτουρίδη Κική, Αρβανίτη Βαγγέλη, Μανωλιού Μαριέτα, Οικονομίδη Αλέξανδρο και θα παρουσιάσει ένα αποτελούμενο τόσο από κλασικό όσο και ελληνικό ρεπερτόριο σε δυο εμφανίσεις, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Απρίλιου.

Στη προσπάθεια αυτής της εξόρμησης έξω από τα σύνορα της ς αρωγός στάθηκε η συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων και ιδιαίτερα της κας Κολυνδρίνη Δωροθέας, των καταστημάτων Υιοί Μιλτιάδη Πολύζου και του φοροτεχνικού Γραφείου ENTAXIS, των κ.κ. Ξηρακιά και Φραγκούλη.

Είναι η πρώτη φορά που το σύνολο της ορχήστρας Κιθαριστών SEMPRE VIVA θα εμφανιστεί εκτός συνόρων και εντάσσεται στις προσπάθειες των μουσικών που το απαρτίζουν για την ανάδειξη της πολιτιστικής κουλτούρας της πόλης και εκτός συνόρων.

Θα ακολουθήσει στις αρχές του Ιουνίου, η εμφάνιση της πολυμελούς κιθαριστικής ομάδας (20 ατόμων) στο Νοσοκομείο Παίδων στο πλαίσιο προγράμματος των φορέων που στηρίζουν τα παιδιά με νεοπλασματική ασθένεια.

Στις 8 Ιουλίου, ημέρα Τέταρτη θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη , στο Θερινό Θέατρο της Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πολιτιστικού φορέα της Μητρόπολης και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συν με το και τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή, με τίτλο «Μουσικό Ταξίδι στο βυθό παρέα με το 17ο Κιβώτιο».

Το καλοκαίρι θα αποχαιρετίσει με τη συμμετοχή της η ομάδα κιθαριστών SEMPRE VIVA στο Διεθνές Κιθαριστικό Φεστιβάλ της Σύρου στις 28 Ιουλίου με 1 Αυγούστου.

"Αλιεύοντας" την είδηση