Βρίσκεστε εδώ:  / ΜΟΥΣΙΚΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Στην Κροατία η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου SEMPRE VIVA
Στην  Κροατία  η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου SEMPRE VIVA

Στην Κροατία η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου SEMPRE VIVA

Αναχωρεί σήμερα, Τετάρτη 22 Απρίλιου 2015, η , για το Όμις της Κροατίας, μια πόλη κοντά στο Σπλίτ , στις Δαλματικές της , προκειμένου να συμμετάσχει στο φημισμένο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Κιθάρας, στο οποίο θα συμμετέχουν περισσότεροι από 170 κιθαριστές και ορχήστρες κιθαριστών απ’ όλο τον κόσμο.

Η ομάδα της Ορχήστρας Κιθαριστών SEMPRE VIVA θα εκπροσωπηθεί από έξι επαγγελματίες κιθαριστές: Ευαγγέλια Γούσια, Τασιού Λυδία, Χιοκτουρίδη Κική, Αρβανίτη Βαγγέλη, Μανωλιού Μαριέτα, Οικονομίδη Αλέξανδρο και θα παρουσιάσει ένα αποτελούμενο τόσο από κλασικό όσο και ρεπερτόριο σε δυο εμφανίσεις, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Απρίλιου.

Στη προσπάθεια αυτής της εξόρμησης έξω από τα σύνορα της Ελλάδας αρωγός στάθηκε η συμβολή της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων και ιδιαίτερα της κας Δωροθέας, των καταστημάτων Υιοί Μιλτιάδη Πολύζου και του φοροτεχνικού Γραφείου ENTAXIS, των κ.κ. Ξηρακιά και Φραγκούλη.

Είναι η πρώτη φορά που το σύνολο της ορχήστρας Κιθαριστών SEMPRE VIVA θα εμφανιστεί εκτός συνόρων και εντάσσεται στις προσπάθειες των μουσικών που το απαρτίζουν για την ανάδειξη της πολιτιστικής κουλτούρας της πόλης και εκτός συνόρων.

Θα ακολουθήσει στις αρχές του Ιουνίου, η εμφάνιση της πολυμελούς κιθαριστικής ομάδας (20 ατόμων) στο Παίδων Αγία Σοφία στο πλαίσιο προγράμματος των φορέων που στηρίζουν τα με νεοπλασματική ασθένεια.

Στις 8 Ιουλίου, ημέρα Τέταρτη θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη , στο Θερινό Θέατρο της Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πολιτιστικού φορέα της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Βόλου και τον συγγραφέα Διονύση Λεϊμονή, με τίτλο «Μουσικό Ταξίδι στο βυθό παρέα με το 17ο Κιβώτιο».

Το καλοκαίρι θα αποχαιρετίσει με τη συμμετοχή της η ομάδα κιθαριστών SEMPRE VIVA στο Διεθνές Κιθαριστικό Φεστιβάλ της Σύρου στις 28 Ιουλίου με 1 Αυγούστου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

  • Διακρίσεις και θέσεις στο βάθρο από τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου στο Μέτσοβο Ursa Trail - https://t.co/Fa4FqjOWh6 -

"Αλιεύοντας" την είδηση