Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Στη μεγάλη οθόνη η ιστορία των 33 μεταλλωρύχων
Στη μεγάλη οθόνη η ιστορία των 33 μεταλλωρύχων

Στη μεγάλη οθόνη η ιστορία των 33 μεταλλωρύχων

Πέντε χρόνια μετά την κατάρρευση του ορυχείου Σαν Χοσέ στη Χιλή, ο Ισπανός ηθοποιός ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη τη συγκλονιστική ιστορία των 33 μεταλλωρύχων που διασώθηκαν έχοντας περάσει 69 ημέρες στα έγκατα της γης.

Οι άνδρες παγιδεύτηκαν 700 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, στις 5 Αυγούστου 2010. Δεκαεπτά ημέρες αργότερα και ενώ οι ελπίδες για την ανεύρεσή τους είχαν εξανεμιστεί, ακούστηκαν ρυθμικοί ήχοι στο τρυπάνι. Οταν οι χειριστές έβγαλαν το τρυπάνι στην επιφάνεια, βρήκαν στη μύτη του ένα σημείωμα που έλεγε «Οι 33 που είμαστε στο καταφύγιο είμαστε καλά».

Χρειάστηκε να περάσει ολόκληρος ο Σεπτέμβριος και να φθάσει η 13η Οκτωβρίου προκειμένου να ανασυρθεί ο πρώτος μεταλλωρύχος. Η ταινία «Οι 33» (los 33) προβλήθηκε την σε πρώτη προβολή στη Χιλή, ενώ ο διανομέας της ταινίας στον υιπο κόσμο ζήτησε, περιέργως, από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης να μην καλύψουν την πρώτη προβολή και τη Τύπου. Το γεγονός ότι ο διανομέας είχε άλλα σχέδια για το μάρκετινγκ εξόργισε τους διεθνείς ανταπο που εδρεύουν στη Χιλή, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους τόνισαν ότι εκείνοι έκαναν γνωστό το δράμα των 33 μεταλλωρύχων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ορυχείο Σαν Χοσέ, μικρό ορυχείο στην έρημο Ατακάμα της Βόρειας Χιλής, είχε μετατραπεί σε καταυλισμό φίλων και συγγενών στη διάρκεια των εβδομάδων που διήρκεσε η , προκειμένου οι εγκλωβισμένοι να παίρνουν κουράγιο.

Ο έκανε λόγο για όλης της Χιλής. «Στο εξωτερικό η έγινε αντιληπτή ως μεγάλο επίτευγμα μιας χώρας, αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε ο Αντόνιο Μπαντέρας, ο οποίος υποδύεται τον μεταλλωρύχο Μάριο Σεπούλβεδα.

Ο Βραζιλιάνος ηθοποιός Ροντρίγκο Σαντόρο μίλησε για τη δυσκολία της συμπύκνωσης μιας περίπλοκης ιστορίας σε λίγες ώρες και στην ανάγκη να εστιαστεί η αφήγηση στην ιστορία κάποιων από τους 33. Ο πρώτος γυναικείος ρόλος ανήκει στη αλλίδα ηθοποιό Ζιλιέτ Μπινός, ως αδελφή του χειριστή του τρυπανιού που πασχίζει να απελευθερώσει τους άνδρες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση