Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Στη μεγάλη οθόνη η ιστορία των 33 μεταλλωρύχων
Στη μεγάλη οθόνη η ιστορία των 33 μεταλλωρύχων

Στη μεγάλη οθόνη η ιστορία των 33 μεταλλωρύχων

Πέντε χρόνια μετά την κατάρρευση του ορυχείου Σαν Χοσέ στη , ο Ισπανός ηθοποιός Αντόνιο Μπαντέρας ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη τη συγκλονιστική ιστορία των 33 μεταλλωρύχων που διασώθηκαν έχοντας περάσει 69 ημέρες στα έγκατα της γης.

Οι παγιδεύτηκαν 700 κάτω από την επιφάνεια, στις 5 Αυγούστου 2010. Δεκαεπτά ημέρες αργότερα και ενώ οι ελπίδες για την ανεύρεσή τους είχαν εξανεμιστεί, ακούστηκαν ρυθμικοί ήχοι στο τρυπάνι. Οταν οι χειριστές έβγαλαν το τρυπάνι στην επιφάνεια, βρήκαν στη μύτη του ένα σημείωμα που έλεγε «Οι 33 που είμαστε στο καταφύγιο είμαστε καλά».

Χρειάστηκε να περάσει ολόκληρος ο Σεπτέμβριος και να φθάσει η 13η Οκτωβρίου προκειμένου να ανασυρθεί ο πρώτος μεταλλωρύχος. Η «Οι 33» (los 33) προβλήθηκε την Κυριακή σε πρώτη προβολή στη , ενώ ο διανομέας της ς στον υπόλοιπο κόσμο ζήτησε, περιέργως, από τα διεθνή μέσα ς να μην καλύψουν την πρώτη προβολή και τη συνέντευξη Τύπου. Το γεγονός ότι ο διανομέας είχε άλλα σχέδια για το μάρκετινγκ εξόργισε τους διεθνείς ανταποκριτές που εδρεύουν στη Χιλή, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους τόνισαν ότι εκείνοι έκαναν γνωστό το δράμα των 33 μεταλλωρύχων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ορυχείο Σαν Χοσέ, μικρό ορυχείο στην έρημο Ατακάμα της Βόρειας Χιλής, είχε μετατραπεί σε καταυλισμό φίλων και συγγενών στη διάρκεια των εβδομάδων που διήρκεσε η διάσωση, προκειμένου οι εγκλωβισμένοι να παίρνουν κουράγιο.

Ο Αντόνιο Μπαντέρας έκανε λόγο για επιτυχία όλης της Χιλής. «Στο εξωτερικό η διάσωση έγινε αντιληπτή ως μεγάλο επίτευγμα μιας χς, αυτή είναι η πραγματικότητα», είπε ο Αντόνιο Μπαντέρας, ο οποίος υποδύεται τον μεταλλωρύχο Μάριο Σεπούλβεδα.

Ο Βραζιλιάνος ηθοποιός Ροντρίγκο Σαντόρο μίλησε για τη δυσκολία της συμπύκνωσης μιας περίπλοκης ιστορίας σε λίγες ώρες και στην ανάγκη να εστιαστεί η στην ιστορία κάποιων από τους 33. Ο πρώτος γυναικείος ρόλος ανήκει στη Γαλλίδα ηθοποιό Ζιλιέτ Μπινός, ως αδελφή του χειριστή του τρυπανιού που πασχίζει να απελευθερώσει τους .

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση