Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΘΕΑΤΡΟ » «Σκηνές από ένα γάμο» του Μπέργκμαν στην Παλιά Ηλεκτρική
«Σκηνές από ένα γάμο» του Μπέργκμαν στην  Παλιά Ηλεκτρική

«Σκηνές από ένα γάμο» του Μπέργκμαν στην Παλιά Ηλεκτρική

Η φθορά του έρωτα και τα στάδια του γάμου, δίνονται με τρόπο εξαντλητικό, ρεαλιστικό, επώδυνο αλλά και λυτρωτικό στην θεατρική «Σκηνές από ένα γάμο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 20 το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου στο ς Ηλεκτρικής στο Βόλο.
Ο Δάνης Κατρανίδης και η Παναγιώτα Βλαντή, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι και πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Κραουνάκη, παρουσιάζουν το αριστούργημα του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Σκηνές από ένα γάμο».

IMG_2777

Η υπόθεση του υ

Ο Γιόχαν και η Μαριάννα, ένα ζευγάρι μορφωμένων αστών, ζουν έναν ήρεμο και καθ' όλα τακτοποιημένο γάμο, μέχρι τη στιγμή που οδηγούνται σε ρήξη όταν εκείνος αποκαλύπτει ότι είναι ερωτευμένος με μια νεότερη γυναίκα. Η αντίδραση της Μαριάννας είναι απρόσμενα ήρεμη. Η σύγκρουσή τους μεταφέρεται αργότερα μέσα στον χρόνο, όταν ο Γιόχαν έχει αρχίσει να ασφυκτιά από τη νέα του σχέση και η γυναίκα έχει παντρευτεί κάποιον άλλον, ο οποίος ωστόσο έχει καταφέρει να την απελευθερώσει. Στη νέα τους , οι ρόλοι μοιάζουν να έχουν αντιστραφεί και οι ισορροπίες να έχουν αλλάξει.
Οι «Σκηνές από ένα Γάμο» ανήκουν στην τελευταία δραματουργική περίοδο του Μπέργκμαν. Με τη μοναδική του μαεστρία, ο μεγάλος Σουηδός σκηνοθέτης, μιλά για τη φθορά του έρωτα και ψυχογραφεί τα στάδια του γάμου, με μια επίπονη και σχολαστική σπουδή και με τρόπο εξαντλητικό, ρεαλιστικό, επώδυνο αλλά και λυτρωτικό. Το αποτελεί απόσταγμα των προσωπικών του βιωμάτων και μια καλά κρυμμένη ειρωνεία διέπει όλη του την δράση. Το τελικό απόφθεγμα τεμαχίζεται, αποδομείται, περνάει από αναθεωρήσεις και συντίθεται εκ νέου, για να μετατραπεί οριστικά σε μια κρυστάλλινη σπαρακτική μουσική δωματίου.
Μετάφραση: Δάνης Κατρανίδης
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Σκηνικά – Κοστούμια: Αλεξία Θεοδωράκη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Φωτογραφίες – video trailer: Αθηνά Λιάσκου
Παίζουν
Γιόχαν: Δάνης Κατρανίδης
Μαριάννα: Παναγιώτα Βλαντή
Τη μουσική της ς υπογράφει ο ς Κραουνάκης
Παραστάσεις: Παρασκευή 20/3/15-21:00
Σάββατο 21/3/15-18:00 & 21:00
Κυριακή 22/3/15-20:00
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος-16€
Φοιτητικό, μαθητικό-συνταξιούχων άνω των 65-13€
Ανέργων,Πολτυτέκνων,ΑΜΕΑ-10€.

Προπώληση: «» Τοπάλη 14 ,Τηλ.: : 24210 25363,Viva.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση