Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΣΠΟΡ / Σεμινάριο στη Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου «Ο χορευτής ως αθλητής»
Σεμινάριο στη Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου «Ο χορευτής ως αθλητής»

Σεμινάριο στη Δημοτική Σχολή Χορού Βόλου «Ο χορευτής ως αθλητής»

Η - τμήμα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, αγκαλιάζοντας τις νέες σωματικές τεχνικές και ακoλουθώντας τις εξελίξεις στις επιστήμες που βοηθούν στην αρτιότερη διδασκαλία αλλά και στην βελτίωση της τεχνικής των μαθητών της διοργανώνει ένα σεμινάριο στις 26 και 27 Μαΐου με τίτλο ο «Χορευτής ως » με εισηγητή τον Παναγιώτη Πετρογιάννη.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, το σώμα αποτελεί για τον χορευτή το μέσο για να εκφραστεί. Η καθημερινή και εντατική ενεργοποίηση αλλά και καταπόνησή του αντιστοιχεί σε εκείνη ενός (πρωτ)αθλητή με τον οποίο ο χορευτής έχει πολλά κοινά.

Μοιράζονται αυξημένες απαιτήσεις ευκαμψίας, δύναμης, ισορροπίας, αντοχής, ελέγχου της κίνησης. Η Dance Medicine and Science, η Επιστήμη του Χορού, είναι ένα ειδικό διεπιστημονικό πεδίο που χρησιμοποιεί τις γνώσεις για τους νόμους που διέπουν την ανθρώπινη κίνηση από τον υψηλό αγωνιστικό αθλητισμό και την αθλητιατρική για να τις προσαρμόσει και εξειδικεύσει στην τέχνη του χορού (dance specific).

Επιμέρους επιστήμες όπως η κινησιολογία, η εμβιομηχανική, η προπονητική, η νευρολογία, η κινητική μάθηση, η αποκατάσταση, χρησιμοποιούνται για να αναλυθεί, να αξιολογηθεί και να βελτιωθεί η χορευτική κίνηση.

O Παναγιώτης Πετρογιάννης αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ. Είναι κάτοχος Master in Health and Exercise Science, University of Bristol.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Παρουσίασε συστηματικά στο ευρύ κοινό της Επιστήμη του Χορού (Dance Science) στην Ελλάδα και τα συστήματα ποιοτικής αξιολόγησης Functional Movement Screen, Stuart McGill.

Είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού και μέλος του International Association of Dance Medicine and Science. Έχει συνεργαστεί με το Χοροθέατρο του και διατηρεί σταθερή συνεργασία με σχολές και ομάδες χορού. Εστιάζει στην εφαρμογή προγραμμάτων διορθωτικής-νευρομυϊκής γυμναστικής μυοσκελετικών κακώσεων και στην αξιολόγηση-βελτίωση χορευτών, αθλητών και ατόμων με κινητικές δυσκολίες.

Διδάσκει αναπτυξιακή γυμναστική σε παιδιά. Επιμελείται τη στήλη « και χορός» στο Dancetheater.gr. Εισηγείται τα “Beyond Stretching”, «Ο Χορευτής ως » και διευθύνει τη Synaskisi στη .
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία της Σχολής Κουταρέλια με Ρ. Φεραίου (Παλιά Ηλεκτρική) και στο τηλέφωνο 24210-54244.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έργα οδικής ασφάλειας σε περιοχές του Βόλου #έργαοδικήςασφάλειας - https://t.co/NKSIuVxnTo -

  • Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποκτά ο Δήμος Αλοννήσου #ΔήμοςΑλοννήσου - https://t.co/jor6ECiQtV -

  • Αιτήσεις για μόνιμες θέσεις καθηγητών στη Μαγνησία #ΑΣΕΠ - https://t.co/S1QrObMjZk -

"Αλιεύοντας" την είδηση