Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Ρυθμικά υποδέχεται το καλοκαίρι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ρυθμικά υποδέχεται το καλοκαίρι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ρυθμικά υποδέχεται το καλοκαίρι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Swing & Rock ‘n' Roll, Jazz, Dubstep και μελοποιημένη ποίηση: μουσικές συνθέσεις, διαφορετικοί ήχοι και ακούσματα με μοναδικούς καλλιτέχνες αντηχούν με θέα το κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Το Κέντρο Επισκεπτών (ΚΕ) του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το καλοκαίρι ρυθμικά και, για την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2016, φιλοξενεί μουσικές εκ στον υπαίθριό του χώρο, με φόντο τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το κατα Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Την αρχή κάνει ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής, ο οποίος, μαζί με το γκρουπ του και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, παρουσιάζουν, το Σάββατο 21 Μαΐου και ώρα 20:30, τη «Con Alma | Jazz Roots», στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών με τίτλο «Jazz & Strings». Μέσα από τις ενορχηστρώσεις του Γιάννη Αντωνόπουλου, το κοινό θα ταξιδέψει σε jazz μελωδίες, από την Αφρική και τις ρίζες της, στην Αμερική, και την Ελλάδα. Το ρεπερτόριο θα περιλαμβάνει από παραδοσιακή αφροκουβανική θρησκευτική μουσική, μουσική των πρωτοπόρων της λάτιν τζαζ Mario Bauza και Dizzy Gilespie, μπόσα νόβα και Antonio Carlos Jobim, σάλσα και πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και διασκευές ελληνικής μουσικής, με τζαζ λάτιν επιρροές.

Μία εβδομάδα αργότερα, το Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 20:00, ο εξωτερικός χώρος του Κέντρου Επισκεπτών θα κατακλυστεί από Swing, Jive και Rock ‘n' Roll ήχους, σ' ένα υπαίθριο χορευτικό πάρτυ, από τη χορευτική ομάδα των Athens Boogie και το μουσικό σχήμα HiRollers, με θέα το ηλιοβασίλεμα!

Από τους έντονους ρυθμούς της Swing, της Boogie και της Jive, το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται, μέσα από ένα ιδιαίτερο dubstep DJ Set. Το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 19:00, ο καταξιωμένος παραγωγός και DJ, Steve Goodman, γνωστός στο ευρύ κοινό ως Kode9, μία σημαντική φιγούρα της dubstep σκηνής στην Μεγάλη επισκέπτεται το Κέντρο Επισκεπτών.  Τον Kode9 υποδέχονται στο ΚΕ οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και DJs, Black Athena, στο πλαίσιο του project «Culture Jam», ενός εναλλακτικού αφιερώματος στην underground dance σκηνή, που περιλαμβάνει dj sets, συνεντεύξεις και συζητήσεις με το κοινό για την παγκόσμια και εγχώρια dance σκηνή, αλλά και την εξέλιξή της από τη δεκαετία του 1970, έως και την επανεμφάνισή της κατά τον 21ο αιώνα.

Από τους δυναμικούς ηλεκτρονικούς ήχους, μεταφερόμαστε σε ακούσματα που εκφράζουν τον αέναο κύκλο συναισθημάτων του ανθρώπου. Την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στις 21:00, το Alex Drakos Trio παρουσιάζει την μουσική CIRCLE, ένα ταξίδι στα εσωτερικά στάδια αναζήτησης της ψυχής. Με αφετηρία την Jazz, η μουσική του Alex Drakos Trio αποτελεί μια σύνθεση στοιχείων των Rock, Pop και Εlectro με Ελληνικούς ήχους, ενσωματώνοντας αποσπάσματα προηχογραφημένης αφήγησης και ποίησης.

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 20:00, η ποίηση και η μουσική αφήγηση, με άρωμα Αιγαίου, αποτελούν τον βασικό άξονα της ς «Αναπλάθοντας τον μελοποιημένο Ελύτη», με τη Χριστίνα Μαξούρη και τον Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη. Με γνώμονα τον καθάριο και γλαφυρό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη, μία φωνή με τη συνοδεία πιάνου, εξερευνούν τους τρόπους με τους οποίους οι συλλεκτικές συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Δημήτρη Λάγιου, μπορούν να συνδυαστούν με το δοκιμιακό έργο του νομπελίστα ποιητή, και να μετασχηματιστούν σε έργα των Erik Satie και Claude Debussy, καθώς και σε πρωτότυπες συνθέσεις του ίδιου του Ευαγγελίδη.

Το μοναδικό μουσικό ταξίδι στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, κλείνει την  Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 21:00, με τον Δημήτρη Καλαντζή, το γκρουπ του και την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, στο δεύτερο και τελευταίο μέρος του κύκλου συναυλιών με τίτλο «Jazz & Strings». Η συναυλία, με τίτλο «Χθες το βράδυ», περιλαμβάνει κομμάτια, μεταξύ άλλων, των Γιαννίδη, Καπνίση, Σπάρτακου, Μουζάκη, Μωράκη, Γιάκοβλεβ, διασκευασμένα σε μια πρωτότυπη τζαζ , με επιρροές από τον ήχο των δεκαετιών του ‘50 και ‘60.

Από τον Μάιο έως και τον Ιούνιο, οι μελωδίες κατακλύζουν το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ και ταξιδεύουν το κοινό σε μοναδικές μουσικές εμπειρίες, με φόντο το νέο τοπόσημο της Αθήνας!

-Σάββατο 21/05, ώρα 20:30: Con Alma | Latin Jazz Roots με τους Dimitris Kalantzis group & Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ
-Σάββατο 28/05, ώρα 20:00: Swing and Roll με τις ομάδες των Athens Boogie & HiRollers
-Σάββατο 4/06, ώρα 19:00: SNFCC x Black Athena Present Culture Jam w/ Kode 9 (Hyperdub/ UK)
-Πέμπτη 09/06, ώρα 21:00: Alex Drakos Trio, CIRCLE
-Σάββατο 11/06, ώρα 20:00: Αναπλάθοντας τον μελοποιημένο Ελύτη, με τους Χριστίνα Μαξούρη & Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη
-Σάββατο 17/06, ώρα 20:30: Χθες το βράδυ με τους Dimitris Kalantzis group & Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Η είσοδος είναι ελεύθερη στις εκ.

Δωρεάν μεταφορά του κοινού στο Κέντρο Επισκεπτών με shuttle bus
Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το Κέντρο Επισκεπτών κατά τις ημέρες των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, προσφέρεται δωρεάν μεταφορά του κοινού με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από το σταθμό Συγγρού – Φιξ επί της οδού Καλλιρρόης και καταλήγει στην οδό Ευριπίδου (αρχή Εσπλανάδας), και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης.

Στοιχεία επικοινωνίας Κέντρου Επισκεπτών:
Τηλ: 210 8778396/8 | Email: visitorscenter@snfcc.org.
Διεύθυνση: Ευριπίδου & Δοϊράνης 176 74, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Καλλιθέα

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση