Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ψηφιακές βόλτες στην πόλη του Βόλου
Ψηφιακές βόλτες στην πόλη του Βόλου

Ψηφιακές βόλτες στην πόλη του Βόλου

Η πανδημία του -19  ανάγκασε να διακοπούν  προσωρινά οι προγραμματισμένες  ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Μαγνησίας.

Φέτος επισκέφτηκαν  σε συνεργασία με την και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων τους νεολιθικούς οικισμούς του Σέσκλου και του Διμηνίου, το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Βόλου, το Τσαλαπάτα και το Κάστρο του Βόλου και τέλος το Μουσείο Πόλης και το λόφο των Αγίων Θεοδώρων.  

Τις ξεναγήσεις έκανε για μία ακόμη χρονιά η διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας-διπλωματούχος ξεναγός και μέλος του σωματείου «Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Β. Σποράδων», Κωστίδη. 

Ενημερώθηκαν  ότι η θα προχωρήσει στην επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής  στις 18 Μαΐου και των Μουσείων στις 15 Ιουνίου κάτω από αυστηρά υγιεινής και προστασίας. Οι της Μαγνησίας που θα ανοίξουν μετά από ενάμιση μήνα περίπου είναι το Ανάκτορο της Δημητριάδας, το Διμήνι, το Σέσκλο και ο αρχαιολογικός χώρος της Νέας Αγχιάλου – Φθιωτίδων Θηβών. 

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που προτείνονται είναι 15 άτομα στο Αρχαιολογικό Αλμυρού και μέχρι 60 άτομα στο Αρχαιολογικό Βόλου «ανάλογα με τα τετραγωνικά της κάθε αίθουσας αλλά και τη διαθεσιμότητα του φυλακτικού προσωπικού».

Τα μέλη του σωματείου  θέλοντας να μείνουμε όχι μόνο  ασφαλείς, αλλά και δραστήριοι θα συνεχίσουμε σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και την Κωστίδη τις πολιτιστικές ξεναγήσεις αρχικά στους ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους και κατόπιν στα μουσεία της Μαγνησίας τηρώντας αυστηρά τα απαιτούμενα ασφαλείας που προβλέπονται από το πρωτόκολλο ασφαλούς χρήσης για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Αποφάσισαν  σε πρώτη φάση να αξιοποιήσουν  τα τεχνολογικά μέσα (διαδίκτυο, φωτογραφίες, βίντεο) και να επιχειρήσουν  ψηφιακές βόλτες στην περιοχή.

Ελπίζουν  το κοινό που τους ακολουθούσε ενεργά και πρόθυμα στις δράσεις , να στηρίξει και αυτή την πρωτοβουλία.

Ίσως έτσι είναι μια ευκαιρία να μεγαλώσει η παρέα, αφού ο καθένας θα μπορεί να συμμετάσχει στις ψηφιακές βόλτες από το σπίτι του παρέα με την οικογένειά του.

Αν το επιθυμούν τα μικρά και μεγάλα παιδιά που μένουν σπίτι μπορούν να εμπνευστούν από τα κείμενα και τις εικόνες που θα παρουσιάσουν και να δημιουργήσουν με τη σειρά τους κάτι όμορφο και πρωτότυπο.

Στις ψηφιακές βόλτες θα συζητήσουν για:

1) Το Αθανασάκειο στο πέρασμα του χρόνου

2) Το Νεολιθικό Σέσκλο και Διμήνι

3) Την Αργώ και την Ιωλκό

4) Την αρχαία

5) τις μέσα από τα μνημεία και τους αρχαιολογικούς τους χώρους

6)τον λόφο της Γορίτσας

7)Το Γιαννοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλμυρού 

8) τις Φθιώτιδες Θήβες

9) Το βιομηχανικό παρελθόν του Βόλου

10)Τον Μουτζούρη και τον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου

11) Τους πρόσφυγες της Νέας Ιωνίας

12) Την εβραϊκή κοινότητα του Βόλου

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εμβολιασμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους 18-24 ετών #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/mxYkWnwdmq -

  • Παρουσιάζεται το βιβλίο «#Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά #Βασιλική - https://t.co/kBgYuiE1qn -

  • Εκτελούσε παράνομα #εργασίες σε εξωτερικό λουτρό  #εργασίες - https://t.co/RckgBgYdkI -

"Αλιεύοντας" την είδηση