Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Το πρώτο Φεστιβάλ στο Βόλο-αφιέρωμα στις παραστατικές τέχνες
Το πρώτο Φεστιβάλ στο Βόλο-αφιέρωμα στις παραστατικές τέχνες

Το πρώτο Φεστιβάλ στο Βόλο-αφιέρωμα στις παραστατικές τέχνες

Ο αποκτά το δικό του πολύ προσωπικό και ιδιαίτερο φεστιβάλ. Με έναν τρόπο πρωτοποριακό και εναρμονισμένο με τα πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία της ευρύτερης περιοχής της ς, προσπαθώντας να επαναφέρει τη μνήμη και να προσφέρει πολιτισμό, με ένα όραμα που εκτείνεται σε πολυετή ορίζοντα και έχει ως στόχο να αναδείξει τόσο την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής όσο και να καταστήσει σταδιακά τον Βόλο ως σύγχρονη κοιτίδα πολιτισμού στον ελληνικό και όχι μόνο χάρτη, το πρώτο είναι γεγονός.

Το Θέατρο της Εμπειρίας, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Βόλου, σε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ που ελήφθη στις 16/5/2016 – 334 , το Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου με απόφαση του Δ.Σ. που ελήφθη επίσης στις 16/5/2016, την χορηγία της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε..Σ.Τ.Υ. Α.Ε.) που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της μέρος των εκδηλώσεων, την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, την Αιγίδα – Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και την Αιγίδα του Ε.Ο.Τ, παρουσιάζει για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, από 30 Ιουνίου έως 17 Ιουλίου, το .

Ένα φεστιβάλ με ξεχωριστή ταυτότητα που επιδιώκει να γίνει θεσμός σε διεθνή κλίμακα, αναδεικνύοντας την παράδοση και πολιτιστικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού αλλά και να φέρει το Βόλο στο προσκήνιο της καλλιτεχνικής έκφρασης, δημιουργίας και επις.

Το του Φεστιβάλ περιλαμβάνει επαγγελματικές παραγωγές από σημαντικές παραστάσεις της χρονιάς που διανύουμε, πληθώρα εργαστηριακών σεμιναρίων όπως υποκριτική, σκηνοθεσία, χορό, θεατρικό κείμενο, διεύθυνση φωτισμού, νευρογλωσσικό προγραμματισμό NLP κ.ά., από καταξιωμένους επαγγελματίες, εικαστικές εγκαταστάσεις και φωτογραφικές εκθέσεις, όπερα, θέατρο για παιδιά κι από παιδιά, δράσεις και εργαστήρια για παιδιά, παραστάσεις από ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες της πόλης του Βόλου, αναλόγια, παραστάσεις χορού και κυρίως πολλές δράσεις εντός του αστικού ιστού της πόλης.

Ολόκληρη η πόλη του Βόλου θα μεταμορφωθεί στην διάρκεια διεξαγωγής του Φεστιβάλ σε μία μεγάλη διαδραστική σκηνή, σε ένα κινηματογραφικό πλατό όπου ο καθένας θα μπορεί να συμμετάσχει, να μάθει, να παρακολουθήσει, ακόμη και να γίνει ενεργό μέρος των δράσεων που θα διαδραματίζονται επαναπροσδιορίζοντας κάθε φορά την εξέλιξη τους. Τα γεωγραφικά πλαίσια μέσα στα οποία θα κινηθεί ο κύριος άξονας του Φεστιβάλ εκτείνονται από το και τις εγκαταστάσεις της Ε..Σ.Τ.Υ. Α.Ε. στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλου, χώροι οι οποίοι αποτελούν και τις βασικές “σκηνές” του Φεστιβάλ, μέχρι το επιβατικό λιμάνι του Βόλου και τα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αξιοποιώντας όλους τους ενδιάμεσους χώρους, τόσο εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς.

Τα μοτίβα γύρω από τα οποία θα κινηθεί το Φεστιβάλ φέτος είναι τρία, τόσο σε θεματολογικό όσο και αισθητικό προσανατολισμό. Ο “εν εξελίξει” χαρακτήρας του, η διαρκής αναγέννηση της φύσης με άμεση αναφορά στο εφήμερο του δημιουργού της, καθώς και οι αισθητικές αναζητήσεις των Εβαρίστο, Τζόρτζιο και Σαβίνιο ντε Κίρικο.

Το Φεστιβάλ Βόλου 2016
έρχεται φέτος
…..σαν ένα καράβι που θα μας ταξιδέψει σε έναν προορισμό νέο και συναρπαστικό με πάθος για δράση και όρεξη για δημιουργία…
…..σαν ένα τρένο που αυξάνει ταχύτητα σε έναν κόσμο με ταυτότητα Ελληνική
….. «μοναδικές» διαδρομές… με το μπλε της θάλασσας, το μπλε του ουρανού, το λευκό της πέτρας και το χρυσό του ήλιου να κυριαρχούν….με την Ελλάδα…να «αναδεικνύει» τον πολιτισμό της.

festival

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση