Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018
Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

 

Στο πλίσιο του προγράμμτος Δημιουργική Ευρώπη για τον πολιτιστικό και τον δημιουργικό τομέα, η Επιτροπή δημοσιεύει πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη χρηματοδότηση σχεδίων διακρατικής συνεργασίας που συνδέονται με το .

Η πρόσκληση απευθύνεται σε πολιτιστικούς φορείς, όπως αίθουσες συναυλιών, όπερες και θιάσους σε ολόκληρη την , για να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του εν λόγω Ευρωπαϊκού Έτους ώστε να ενισχυθεί η αίσθηση ότι ανήκουμε σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

 Ο επίτροπος Παιδείας, Πολιτισμού, εολαίας και Άθλησης, Τίμπορ άβρατσιτς, δήλωσε: «Σήμερα, κάνουμε ένα ακόμη βήμα για να καταστεί το πραγματικότητα. Η πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά αποτελεί σπουδαίο πλεονέκτημα.

Αφορά πολύ περισσότερα από το παρελθόν — έχει καίριο ρόλο στην οικοδόμηση του μέλλοντός μας. Αναζητούμε σχέδια που να αναδεικνύουν την ευρωπαϊκή διάσταση αυτής της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς σε όλες τις μορφές της.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Γιούνκερ στην ομιλία του για την κατάσταση της Ένωσης, θα πρέπει να γιορτάσουμε την πολιτισμική πολυμορφία το 2018.» 

Συνολικά, 5 εκατ. ευρώ αναμένεται να διατεθούν για έργα πολιτιστικής κληρονομιάς.

 Η Επιτροπή θα προκρίνει έργα που επικεντρώνονται σε δραστηριότητες ευαισθητος και ς μθσεθμ και που θα έχουν μακροπρόθεσμο αντίκτυπο.

Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 22 Νοεμβρίου .

Τα σχέδια πρέπει να ξεκινήσουν μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου 2018 και να έχουν μέγιστη διάρκεια 24 μηνών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση