Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας
Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στο Β’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

«Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα : Διαδρομές στο χώρο και στο χρόνο-Εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα πολιτιστικών διαδρομών»

Στο πλαίσιο των δράσεων του Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και σε συνεργασία με το σύλλογο «Ιπποκράτης στη Λάρισα» πραγματοποίησαν εκδήλωση- ημερίδα για τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού πολιτισμού στην ψηφιακή εποχή μέσα από τους χώρους των μουσείων. Η εκδήλωση είχε ως τίτλο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα : Διαδρομές στο χώρο και στο χρόνο-Εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα πολιτιστικών διαδρομών».

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας Σταυρούλα Σδρόλια και ο πρόεδρος του Συλλόγου ” Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα” Ρίζος Χαλιαμπάλιας.

Η κα Σδρόλια παρουσίασε τα μνημεία του κέντρου της Λάρισας και θα αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τη σύνδεσή τους μέσω πολιτιστικών διαδρομών.

Ο κ. Χαλιαμπάλιας αναφέρθηκε στα δίκτυα των πολιτιστικών διαδρομών, εθνικών και ευρωπαϊκών τα οποία συνδέουν μνημεία μιας πόλης, χώρας ή και διαφορετικών χωρών με τη χρήση ψηφιακής τεχνολογίας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Αθανάσιος Παιδής και ο πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιάννης Στεφανίδης.

Παραβρέθηκαν, εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων ο Απόστολος Σουρλαντζής, ο πρόεδρος του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Γιώργος Καρέτσος και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λάρισας Γιάννης Καψάλης.

Το Europe Direct θα ήθελε να ευχαριστήσει την εκπαιδευτικό και μέλος του Συλλόγου Τίνα Καΐπη και τους του 4ου Δημοτικού Σχολείου που συμμετείχαν στο θεατρικό δρώμενο, τον καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Λάρισας Γιάννη Μακρυγιάννη και τους του Συνόλου Κρουστών για τη μουσική επένδυση.

432

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση