Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Πολιτιστικό ημερολόγιο από την ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ
Πολιτιστικό ημερολόγιο από την ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ

Πολιτιστικό ημερολόγιο από την ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ

Θα αποτυπωθούν εκδηλώσεις, όλων των φορέων του Νομού Μαγνησίας

Σε μια νέα πρωτοποριακή δράση για τα τοπικά δεδομένα προχωρά ο νέος φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη του πολιτιστικού αποθέματος».

Πρόκειται για τη έκδοση ενός πολιτιστικού ημερολογίου, όπου θα αποτυπωθούν εκδηλώσεις, (αν είναι δυνατόν και όλες), όλων των φορέων του Νομού Μαγνησίας, ώστε να είναι συγκεντρωμένες και διαθέσιμες τόσο στους επισκέπτες της περιοχής μας, όσο και στους μόνιμους κατοίκους του Νομού μας.

Ήδη ο φορέας της ΙΜΔ απέστειλε επιστολή στους Δημάρχους και γενικότερα του ΟΤΑ και τους Πολιτιστικούς Φορείς της Μαγνησίας, γνωστοποιώντας τους την πρόθεσή του, να προχωρήσει στη συγκεκριμένη έκδοση, ζητώντας από όλους όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια.

Εδώ και δύο περίπου χρόνια η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού προχώρησε στη σύσταση του νέου φορέα Πολιτισμού της περιοχής μας, τη «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟ, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».

Ειδικότερα, μετά από σκέψη που υπήρξε από την πλευρά του Σεβασμιότατου μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου, αποφασίσθηκε να προχωρήσει η έκδοση ενός πολιτιστικού ημερολογίου, με τίτλο: «ΜΑΓΝΗΤΩΝ, εκδηλώσεις 2016»
Στόχος του εντύπου, είναι να συμπεριληφθούν όσες περισσότερες εκδηλώσεις, (αν είναι δυνατόν και όλες), όλων των φορέων του Νομού Μαγνησίας, ώστε να είναι συγκεντρωμένες και διαθέσιμες τόσο στους επισκέπτες της περιοχής μας, όσο και στους μόνιμους κατοίκους του Νομού.

Όπως τονίζεται από τον φορέα «δεν προσβλέπουμε να καλύψουμε τους ήδη λειτουργούντες πολιτιστικούς φορείς. Το αντίθετο. Με την προαναφερόμενη έκδοση, στόχος μας είναι να αναδείξουμε τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής μας, να συγκεντρώνουμε τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουν σε διάφορες χρονικές στιγμές, και καταγράφοντάς τες να επιτύχουμε αφενός την ενημέρωση, αφετέρου να μην συμπίπτουν, κατά το δυνατόν, ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις την ίδια μέρα και ώρα».

Η έκδοση, θα μοιραστεί σε ξενοδοχεία και άλλα σημεία υποδοχής τουριστών, σε όλους τους δήμους της Μαγνησίας, θα αναρτηθεί ακόμη στο διαδίκτυο διευκολύνοντας όλους όσους ενδιαφέρονται να πληροφορηθούν για τις επερχόμενες εκδηλώσεις, τόσο της Μητροπόλεως Δημητριάδος, όσο των Δήμων της Μαγνησίας, αλλά και των υπολοίπων πολιτιστικών φορέων.

Για την καταχώρηση ουδεμία οικονομική απαίτηση υπάρχει, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι τις 15 Απριλίου 2016 στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου hortargias@gmail.com, να κοινοποιήσουν τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματίσει από την 1η Ιουνίου 2016 και μετά.

Την επιμέλεια του εντύπου έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χορταργιάς.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Δράση ΟΝΝΕΔ Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2023 - https://t.co/rZGeGVLRhK… -

  • Κρατείται αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας #προσβολήγενετήσιαςαξιοπρέπειας - https://t.co/OQPx7qRNqX -

  • Ασφαλτόστρωση κεντρικής οδού και διαμόρφωσης Δημοτικού χώρου στάθμευσης στον Αμποβό Αφύσσου - https://t.co/dYMvJlviMj… -

"Αλιεύοντας" την είδηση