Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / «Ποιήματα – Σχήματα» της Αγγελικής Θάνου 
«Ποιήματα – Σχήματα» της Αγγελικής Θάνου 

«Ποιήματα – Σχήματα» της Αγγελικής Θάνου 

Το ΚεΒιΜαΣυ (Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων ) και οι εκδόσεις ΠΗΓΗ  παρουσιάζουν το  νέο  βιβλίο  της Αγγελικής Θάνου με τον τίτλο «Ποιήματα – Σχήματα», τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 7.00 το απόγευμα στο βιβλιοπωλείο PUBLIC,  Όγλ 28 στο Βόλο.

Το βιβλίο  φιλοδοξεί να φέρει σε επαφή τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες  με την φόρμα της ποίησης που ονομάζεται οπτική ή σχηματική. Φιλοξενεί 14 οπτικά ποιήματα και προσκαλεί τους αναγνώστες του να τα προσεγγίσουν συνδυάζοντας τις λέξεις με την εικόνα.

Ζωγραφολέξεις ή εικονολέξεις ή καλλιγραφήματα ή σχηματικά και οπτικά ποιήματα ή ιδεογράμματα όπως κι αν τα ονομάσετε σας περιμένουν να σας ταξιδέψουν στους στίχους με τη δύναμη της εικόνας.

Η ποιητική αυτή συλλογή εικονογραφήθηκε περίφημα από τον ζωγράφο Δημήτρη Μοράρο.

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα,  θα μιλήσουν ο Διονύσης Λεϊμονής,  φιλόλογος και συγγραφέας και  η Νικολέτα Τζάνη, δρ. Ιστορίας της Τέχνης.

Τη μουσική και το τραγούδι υποστηρίζει η Σοφία Καγιά, μουσικοπαιδαγωγός –μεσόφωνος, στις απαγγελίες ο Νίκος Βαραλής , αφηγητής και ποιητής.

Την εκδήλωση συντονίζει  η Ρωσσάνα Πώποτα δημοσιογράφος.

Συμμετέχουν τα παιδιά του 17ου Νηπιαγωγείου Βόλου και οι νηπιαγωγοί Δέσποινα ΗλιοπούλουΚική Νικολού και Φανή Τριανταφύλλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Η θέση της γυναίκας στο κατώφλι του 21ου αιώνα» σε εκδήλωση του "Ιππόκαμπου" - https://t.co/MPCVFyQijv -

  • Συστάσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για προφυλάξεις απ'τον κορωναϊό Covid 19 - https://t.co/e9O9HHtwZq -

  • Συνάντηση Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου με την GREENPEACE - https://t.co/Vw88UY9oM4 -

"Αλιεύοντας" την είδηση