Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ποιητική και μουσική βραδιά στο Τελωνείο Βόλου
Ποιητική  και μουσική βραδιά στο Τελωνείο Βόλου

Ποιητική και μουσική βραδιά στο Τελωνείο Βόλου

Ποιητική και μουσική βραδιά στο Τελωνείο Βόλου, με θέμα: «ΟΙΝΩΨ ΠΟΝΤΟΣ» διοργανώνει η “ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ” την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015 και ώρα 21.00.

Μετά την πολύ μεγάλη που σημείωσε η «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο» και τις μεγάλες προοπτικές καθιέρωσης ως θεσμού που έδωσε , η «Μαγνήτων Κιβωτός» συνεχίζει τις πολιτιστικές της δραστηριότητες , στο πλαίσιο του θεματικού έτους 2015 “Μάγνητες και ο πολιτισμός της θάλασσας”,
όπως ακριβώς καθορίστηκε από τον φορέα «Mαγνήτων Κιβωτός , για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», και τελεί υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου.

Μια σειρά αξιόλογων εκδηλώσεων έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, που αναφέρθηκαν στο Βιβλίο, τη Μουσική, τον λόγο, τον χορό, τα και έχουν αποσπάσει κολακευτικά σχόλια από το κοινό της περιοχής.

Από την «κατηγορία» αυτή δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η ποίηση.

Στο πλαίσιο του θεματικού έτους αφιερωμένου στη θάλασσα από την «Μαγνήτων Κιβωτό», ακόμη μια εξαιρετική με την ποιητική σκηνή , έρχεται να συνεισφέρει μια προσέγγιση με όχημα την ποίηση και την μουσική με θέμα «ΟΙΝΩΨ ΠΟΝΤΟΣ» .

Η ομώνυμη αναφορά γίνεται στην Οδύσσεια και γέννησε διαφορετικές γνώμες για την ερμηνεία της.

Η ποιητική σκηνή την προσεγγίζει ως την θάλασσα που κοχλάζει όπως ο μούστος από τις δυνάμεις που ζυμώνονται μέσα της. Απέραντη δύναμη που ορίζει τη και το θάνατο , χαρίζει έμπνευση για κάθε είδους , ανοίγει δρόμους και κλείνει δρόμους , άλλοτε φέρνει κοντά και άλλοτε χωρίζει τους ανθρώπους, μήτρα που δίνει τη και υγρός τάφος, γεννά , θανατώνει, αναγεννά. Αλλά και σύμβολο ενότητας όπου το μέρος του ανθρώπινου ψυχισμού συναντά το όλον, μήτρα που το έμβρυο μέσα της αναπτύσσεται, μητέρα και ερωμένη.

Γράφουν και απαγγέλουν: Μάρω Αισώπου, Ελένη Αμυγδαλίτση, Κατερίνα Ζούζουλα, Ελένη Καραβασίλη, Σπύρος Μακρυγιάννη, Ποιητής εκ Πηλίου, Έλλη Σαμαλίδου, Teuta Sadiku, Sirona Medicus, Έλενα Ψαραλίδου .

Μελοποιούν και τραγουδούν:Η Έλλη Σαμαλίδου και η Κασσιανή Αμυγδαλίτση στο ηλεκτρικό πιάνο.

H θα πραγματοποιηθεί στην πρασιά του Τελωνείου Βόλου σε έναν ειδυλλιακό χώρο δίπλα στη θάλασσα, ενώ πριν και μετά την θα είναι επισκέψιμο το μουσείο του Τελωνειακής Ιστορίας Βόλου, που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Την συνδιοργανώνουν ο πολιτιστικός της Μητρόπολης Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», η ποιητική σκηνή Volos Poetry Slam και το Τελωνείο Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων παραγωγών του Δήμου Νοτίου Πηλίου - https://t.co/ZiXV7tpJB0… -

  • - https://t.co/5PY8XQt1hg -

  • Σύλληψη 26χρονου για #κλοπές και ληστείες  #κλοπές - https://t.co/xxAeKqUf8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση