Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Πέθανε στα 93 του ο ηθοποιός Κρίστοφερ Λη
Πέθανε στα 93 του ο ηθοποιός Κρίστοφερ Λη

Πέθανε στα 93 του ο ηθοποιός Κρίστοφερ Λη

Την τελευτί του πνοή άφησε την στο , σε ηλικία 93 ετών, ο , αγαπημένος «βρυκόλακας» του Χόλιγουντ, αλλά γνωστός και ως Σάρουμαν στην τριλογία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και στις ταινίες «Χόμπιτ».

Ο γνωστός ηθοποιός  αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες αναπνευστικά προβλήματα, κατά τη νοσηλεία του λόγω καρδιακής ανεπάρκειας.

Η καριέρα του Λη ξεκίνησε το 1947, ωστόσο έγινε ευρέως γνωστός μετά την έναρξη της συνς του με την εταιρία παραγωγών «Hammer», με την οποία το 1958 γύρισε την «Dracula». Ηταν ο ρόλος που τον καθιέρωσε στο διεθνές στερέωμα, με αρκετούς  ανυς να ακολουθούν.

Παρότι η συνεχής παρουσία του σε ταινίες τρόμου και οι πανομοιότυποι ρόλοι του τον «τυποποίησαν» ερμηνευτικά, η καριέρα του αναγεννήθηκε προς τη δύση της. Οι ρόλοι του ως μάγου Σάρουμαν στην τριλογία «Ο άρχοντας των δακτυλιδιών» και στις ταινίες «Χόμπιτ», αλλά και ως Count Dooku στον «Πόλεμο των Αστρων», τον επανέφεραν στο προσκήνιο.

Η τελευταία στην οποία συμμετέχει, με τίτλο «Angels in Notting Hill», αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο 2015.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση