Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Πέθανε, σε ηλικία 91 ετών, ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος
Πέθανε, σε ηλικία 91 ετών, ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος

Πέθανε, σε ηλικία 91 ετών, ο σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος

Την τελευταία του πνοή άφησε την Τετάρτη στις τρεις το μεσημέρι στο του στο Μετς, ο γνωστός σκηνοθέτης . Ηταν 91 ετών. Εφυγε ήρεμος και με τους αγαπημένους του ανθρώπους στο πλάι του.

Η του θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Α' Νεκροταφείο και αντί στεφάνου, η οικογένεια επιθυμεί την δωρεών στην «Κιβωτό του Κόσμου» και στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν γιος του δικηγόρου και πολιτικού Ιωσήφ Κούνδουρου. Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας από την οποία και αποφοίτησε το 1948. Κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε ενταχθεί στις τάξεις του ΕΑΜ-Ε, και μετά τον πόλεμο εξορίστηκε στη Μακρονήσο, λόγω των αριστερών φρονημάτων του. Στα 28 του χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως σκηνοθέτης με τη Μαγική (1954), όπου συνδύασε τις επιρροές του από το νεορεαλισμό με την εικαστική του ματιά. Με το σύνθετο και πρωτοποριακό Ο Δράκος (1956), ο Νίκος Κούνδουρος καθιερώνεται. Ακολούθησαν «Οι ι» (1958), «Το ποτάμι» (1959), «Μικρές Αφροδίτες» (1963), «Το πρόσωπο της Μέδουσας» (1967), «Τα της φωτιάς» (1974), «1922» (1978) κ.ά.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση