Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » ΣΙΝΕΜΑ » Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο ηθοποιός Αλαν Ρίκμαν
Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο ηθοποιός Αλαν Ρίκμαν

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο ηθοποιός Αλαν Ρίκμαν

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών ο πολυαγαπημένος Βρετανός ηθοποιός Αλαν Ρίκμαν, ο οποίος έπασχε από καρκίνο. Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε την Πέμπτη από την οικογένειά του.

Ο Άλαν Ρίκμαν, με αγγλικές, ιρλανδικές και ουαλικές καταβολές, γεννήθηκε στο Άκτον του Δυτικού Λονδίνου. Δευτερότοκος γιος της οικογένειας Ρίκμαν (εκτός από έναν μεγαλύτερο αδελφό, είχε δυο μικρότερα αδέλφια, ένα και ένα κορίτσι), έχασε τον πατέρα του σε ηλικία μόλις 8 ετών.

Αρχικά σπούδασε γραφιστική στο Κολέγιο Chelsea, όπου συνάντησε τη μετέπειτα σύζυγό του, Ρίμα Χόρτον, με την οποία έμειναν μαζί ως τον θάνατό του. Μετά από τρία χρόνια στο κολέγιο, έκανε στο Royal College of Art και στη συνέχεια άνοιξε μαζί με φίλους του την επιχείρηση σχεδιασμού γραφικών Graphiti, που λειτούργησε επιτυχώς τρία χρόνια. Η αγάπη του για το θέατρο, ωστόσο, τον οδήγησε στη Ακαδημία Δραματικής ς, από την οποία πήρε σε σχετικά μεγάλη ηλικία, 26 ετών, ενώ παράλληλα ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ηθοποιός. Η καριέρα του, που σε σχεδόν 40 χρόνια, σημαδεύτηκε από μεγάλες επιτυχίες τόσο στη μεγάλη οθόνη, στη θεατρική σκηνή και στην τηλεόραση, όσο και σε έργα που σκηνοθέτησε ο ίδιος.

Ο Βρετανός ηθοποιός ήταν αναγνωρίσιμος από αρκετές γενιές και τελευταία είχε γίνει ακόμα πιο δημοφιλής μεταξύ του νεανικού κοινού χάρη στον ρόλο του καθηγητή Σνέιπ στην «». Ωστόσο, ο ηθοποιός είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός από το 1988 όταν έπαιξε τον ρόλο του κακού Χανς κρούμπερ, στην «Πολύ σκληρός για να πεθάνει».

Πρόκειται μάλιστα για έναν ρόλο που τού προτάθηκε δύο μέρες μετά την άφιξή του στο Λος Αντζελες, σε ηλικία 41 ετών.

Ο Ρίκμαν έχει κερδίσει μια Χρυσή Σφαίρα και ένα βραβείο BAFTA, υποδυόμενος τον δεσποτικό Σερίφη του Νότιγχαμ στην ταινία «Ρομπέν των Δασών: Ο πρίγκιπας των κλεφτών».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση