Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Παρουσιάζεται το βιβλίο «Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά
Παρουσιάζεται το βιβλίο «Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Βασιλική» της Λεμονιάς Μουλά

 

Την Τετάρτη, 16 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ., στον υπαίθριο χώρο του Ξενία

Οι εκδόσεις «Πνοή» και η Λεμονιά Μουλά  την Τετάρτη 16 Ιουνίου και ώρα 20:30 στον   χώρο της πισίνας του Xenia Hotel Βόλου παρουσιάζουν το καινούριο της «».

Την παρουσίαση θα προλογίσει η κυρία Ματίνα Δολιανίτη-Μαρδέλη, εκπαιδευτικός-.

Για το θα μιλήσουν:
Αγγελική Θάνου, συνταξιούχος PhD-εκπαιδευτικός-συγγραφέας και Ηλίας Κουτσερής, δημοσιογράφος- πρόεδρος της Ένωσης Γονέων.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν: Βούλα Τριανταφυλλοπούλου, επιχειρηματίας τουρισμού και Λιάνα Πασχούδη, καθηγήτρια.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει μπουφές .

Είσοδος ελεύθερη, ενώ θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στα μέσα της δεκαετίας του '50, σ' ένα χωριό γεμάτο μυστικά, μια σειρά γεγονότων προκαλεί θύελλα στη ζωή της έφηβης ς. Ο και η άγνοια ενός πλάσματος αγνού, άμαθου από τον αληθινό κόσμο, γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, κι έτσι, οι ευτυχισμένες μέρες ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Η Βασιλική φυγαδεύεται, κι εκεί που νομίζει ότι έχει αφήσει πίσω της τα θηρία, αυτά βρίσκονται πια μέσα της και δεν την εγκαταλείπουν στιγμή. Επίσης δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως υπάρχουν κι άλλα θηρία, πολιτισμένα, που είναι ωστόσο εξίσου αδυσώπητα. Ανάμεσα σε δύο τόσο διαφορετικά περιβάλλοντα, η Βασιλική προσπαθεί να βρει τις ισορροπίες της και να ξορκίσει τους δαίμονές της. Θα τα καταφέρει προτού να είναι αργά;

H συγγραφέας

Η Λεμονιά Μουλά γεννήθηκε σ' ένα μικρό χωριό της Βόρειας Εύβοιας. Μετά τις βασικές σπουδές της παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής και κατόπιν εξέδωσε τέσσερα μυθιστορήματα, δύο βιβλία για παιδιά και μια ποιητική συλλογή. Το 2018 ανέβασε στο Τρίτο Παιδικό Φεστιβάλ Βιβλίου του Βόλου το θεατρικό «Φτου ξελευθερία» μαζί με τη Ματίνα Δολιανίτη. Συνεργάζεται με τα περιοδικά «Δίαυλος» και «Κελαινώ» όπου αρθρογραφεί τακτικά.

Έργα της συγγραφέα: «Ερωτικά Στιγμιότυπα», Αυτοέκδοση, 2015, «Ξένη μέσα στη ζωή της», Άνεμος Εκδοτική, 2015, «Μια μαγική χριστουγεννιάτικη ευχή», Ήρα Εκδοτική, 2016, «Το παιχνίδι της ζωής», ΉΡΑ Εκδοτική, 2016, «Πριν χαθούν στο χρόνο», Εκδόσεις Βάρφη, , «Στοιχειωμένο παρελθόν», Ήρα Εκδοτική, , «Όλα της ζωής τα κόκκινα», ΉΡΑ Εκδοτική, 2017, «Η ουτοπία του πάντα», Ανθολογία Μαγνησιωτών Συγγραφέων, συλλογικό, 2019.  «Αχ! Έρωτα…», Εκδόσεις Βεργίνα, συλλογικό, 2019, «Ημερολόγιο Δημιουργικής ς», Εκδόσεις Γράφημα, 2020, «Βασιλική», Εκδόσεις Πνοή, 2021.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση