Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Παρουσίαση βιβλίων για τις Ηρωίδες και τους Φιλέλληνες του ‘21
Παρουσίαση βιβλίων για τις Ηρωίδες και τους Φιλέλληνες του ‘21

Παρουσίαση βιβλίων για τις Ηρωίδες και τους Φιλέλληνες του ‘21

 Των εκπαιδευτικών Έλ. Νταβλαμάνου και Αθαν. Ελευθερούλη

 

Τα τους από τη σειρά Ηρωικά Πρόσωπα της Ελληνικής Ιστορίας, ο α΄ τόμος “Αγωνίστριες του 1821” και ο β΄ τόμος “Φιλέλληνες του 1821” από τις εκδόσεις “Γράφημα” θα παρουσιάσουν οι τους Έλενα Νταβλαμάνου και Αθανασία Ελευθερούλη το Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021 στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου “Saint Joseph” Βόλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ανθή Μπάτζιου δρ. Αρχαιολογίας, διευθύντρια Εφορίας Αρχαιοτήτων Ν. Μαγνησίας ο Αντώνης Αντωνίου, υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων ΠΕ Μαγνησίας – ποιητής, η Χρυσούλα Κοντογεωργάκη – Τσαμανή, εκπαιδευτικός – – ιστορική ερευνήτρια.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν ο Δημήτρης Νάνος (ηθοποιός – σκηνοθέτης) και η Κατερίνα Αντωνακάκη.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι: Σοφία Τσαρδακά (διευθύντρια Δημοτικού Σχολείου «Saint Joseph»), Γιώργος Σύρος (διαμεσολαβητής, , επιμελητής εκδόσεων), Άρτεμις Κουτσούκου (πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Saint Joseph»), Μαίρη Γαβαλά (πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου ), (δικηγόρος – πρ. αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας).

 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ΄ τάξης του Ελληνογαλλικού Δημοτικού Σχολείου “Saint Joseph” θα πλαισιώσουν την εκδήλωση με και τραγούδια. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.

Πρόκειται για δύο τόμους που δημιουργήθηκαν με αφορμή την ιστορική επέτειο από την έναρξη της Ελληνικής ς και συνιστούν αφιερωματική έκδοση που θα ολοκληρωθεί με την έκδοση και του τρίτου τόμου που θα αφορά τους ήρωες του ‘21. Τα βιβλία αποτελούν έργο των δύο ενεργών και δραστήριων εκπαιδευτικών και είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς και πολυετούς ς.

Και οι δύο τόμοι συνεγράφησαν με κοινό τόπο τη συνεργασία και ισορροπημένο καταμερισμό εργασίας καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η Έλενα Νταβλαμάνου και η Αθανασία Ελευθερούλη κοινωνούν κοινών συγγραφικών πονημάτων. Με καθαρή και κατανοητή γραφή, με πηγές και σχετική βιβλιογραφία τα βιβλία απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους αποτελώντας σημαντικές πηγές γνώσης προσφέροντας ταυτόχρονα τη της ανάγνωσης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου “Αγιος Ιωσήφ” και τις εκδόσεις “Γράφημα”.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα επιτραπεί με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού, πιστοποιητικού νόσησης, rapid test (48 ωρών) ή PCR (72 ωρών).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση