Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Παρουσίαση του βιβλίου “Ο καρκίνος οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ”
Παρουσίαση του βιβλίου “Ο καρκίνος οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ”

Παρουσίαση του βιβλίου “Ο καρκίνος οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ”

Οι “Επίκεντρο” προυσιάζουν το βιβλίο της Ευγγελίας κουντρουμπή με τίτλο “Ο καρκίνος, οι γενναίοι φίλοι μου κι εγώ”.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 6:30 μ.μ. στο κτίριο «ΤΣΙΚΡΙΚΗ» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Ιάσονος 145 & αμβέτα 6).

Πρόκειται για ένα βιβλίο εν μέρει αυτοβιογραφικό με πολλές αληθινές ιστορίες αλλά και με στοιχεία μυθοπλασίας. Ο καρκίνος αλλά και άλλες χρόνιες ασθένειες, ως κοινός παρονομαστής της συγγραφέως και των γενναίων φίλων της ξεδιπλώνουν σιγά σιγά το δώρο που λέγεται ζωή.

Ένα βιβλίο με αλήθειες που συγκινούν, προκαλούν γέλιο, αισιόδοξο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως βιβλίο αυτοβελτίωσης.

Με μηνύματα για όσους νόσησαν/νοσούν για όσους έχουν φίλους που νόσησαν/νοσούν αλλά τελικά και όλους. Για κάθε αναγνώστη που μέσα στην καθημερινότητα ξεχνά να ζει.

Η συγγραφέας αναφέρει: «Έχω κάτι φίλους, δεν τους βλέπω συχνά. Ξέρουν κάθε πληγή μου, κάθε πόνο μου. Ξέρουν τους φόβους και τις σκοτεινές σκέψεις του μυαλού μου, χωρίς να έχω μιλήσει ποτέ γι αυτούς. Αγαπάνε τη ζωή όπως εγώ. Ξέρουν τη σημασία της κάθε στιγμής. Όταν τους συναντώ χωράω ολόκληρη στην αγκαλιά τους. Μερικές φορές τους σκέφτομαι σαν αγγέλους με με και παχιά φτερά. Ψηλούς, πολύ ψηλούς, σαν εξωγήινες φιγούρες. Άλλωστε έχουν ένα εσωτερικό μπόι μέχρι τον ουρανό!»

«Ραντεβού για μαστογραφία. Μάιος 2012, Δευτέρα απόγευμα. Μόλις έκανα την εξέταση ο με φώναξε και για υπέρηχο. Είδα την ανησυχία στα α του, ένιωσα ένα σφίξιμο στην καρδιά. Κάτι δεν είναι καλά.»

«Σήμερα μερικές φορές αναρωτιέμαι τι όψη είχε ο καρκίνος μου. Θα ήθελα να τον δω. Τότε δε μου πέρασε από το μυαλό να ζητήσω να τον δω. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν εκεί αριστερά έχω κάτι που πρέπει να αφαιρεθεί. Αν μπορούσα θα το ξερίζωνα με τα ίδια μου τα χέρια.»

«Οι άνθρωποι πρέπει να έχουν την ευκαιρία να γερνάνε. Πρέπει να έχουν την ευκαιρία της ζωής, των δυσκολιών, το χρόνο να αναγνωρίζουν τα λάθη τους και το χρόνο να πάρουν και να δώσουν συγχώρεση. Να γευτούν αρρώστιες και δυσκολίες, χαρές και . Πρέπει να έχουν την ευκαιρία στην πραγματικότητα που λέγεται ζωή.»

«Εφτά χρόνια μετά είμαι εδώ. Γερή και δυνατή όσο ποτέ άλλοτε. Και θέλω αυτό να το μοιραστώ μαζί σας. Γιατί ναι, ο καρκίνος μαστού μπορεί να νικηθεί, μπορεί να είναι μια παρένθεση, μπορεί να είναι απλά ένα ακόμη μάθημα ζωής.»

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

-Άσπα Γοσποδίνη, καθηγήτρια Πολεοδομίας και Αστικού Σχεδιασμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,

-Φώτης Χατζηδημητρίου, ιατρός – βιο

-Μάνος Ζαχαριουδάκης, Ph. D. κλινικός ψυχολόγος/ψυχοθεραπευτής.

Την παρουσίαση και τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Χορταργιάς, πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση