Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ιππότες του Ουρανού» στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Βόλου
Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ιππότες του Ουρανού» στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Βόλου

Παρουσίαση του βιβλίου «Οι Ιππότες του Ουρανού» στην Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Βόλου

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 19.30 στον χώρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Βόλου (Μικρασιατών 81, κτήριο Σπίρερ) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Χρόνη Μουστάκα «».

Το πολυσέλιδο ιστορικό μυθιστόρημα του συντοπίτη συγγραφέα μεταφέρει τον αναγνώστη χίλια χρόνια πίσω, στο δυτικό Μεσαίωνα, όπου συγκεντρώνονται ευγενείς, απλοί ιππότες και λαός απ' όλα τα βασίλεια της δυτικής ς, υπακούοντας στο κάλεσμα του πάπα Ουρανού Β΄ να ελευθερώσουν από τους μουσουλμάνους τους Αγίους Τόπους και τις χριστιανικές χώρες που έχουν καταλάβει, ανάμεσά τους και τόπους που ανήκαν στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία.

Ο συγγραφέας δεν ωραιοποιεί την ιστορία, αλλά την αποδίδει ισότιμα, με ρεαλισμό, ακρίβεια και πολλές φορές ωμότητα. Ταυτόχρονα περιγράφει με έμφαση τις διαφορές τριών κόσμων, των Δυτικών, των Βυζαντινών και των μουσουλμάνων, με τα διαφορετικά ήθη, πολιτισμό και πιστεύω.

Στην εκδήλωση, που οργανώνεται από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων και Βιβλιοθηκών του ΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με τη συν των εκδόσεων Anubis, θα μιλήσουν για το βιβλίο οι Νίκος Βαραλής, διευθυντής του ρ/σ «Ορθόδοξη Μαρτυρία», Γιώτα Κούγιαλη, συγγραφέας  και Ιωάννης Βαραλής, αν. καθηγητής Βυζαντινής Αρχαιολογίας, .

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

Ο Χρόνης Μουστάκας γεννήθηκε στον Βόλο με καταγωγή από την Πάρο και την Κύθνο. Ο Φράγκος πρόγονός του φαίνεται πως του έχει αφήσει βιολογικές παρακαταθήκες και ανοιχτά ζητήματα, όπως η αγάπη του στη μεσαιωνική ιστορία. Σπούδασε παιδαγωγικά (Μαράσλειος Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πάδοβα, ). Μιλάει ιταλικά, γαλλικά, αγγλικά, ελληνικά.

Εργάστηκε στη δημόσια εκπαίδευση και επίσης ως δημοσιογράφος, με έμφαση πάντα στον πολιτισμό, σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Η τηλεοπτική του εκπομπή «Ex-Libris» παρουσίαζε για πολλά χρόνια τα πιο σημαντικά ονόματα των γραμμάτων και των τεχνών της χώρας. Υπήρξε διευθυντής διάφορων αξιόλογων περιοδικών, μέλος του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου, συν του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και συν του Εργαστηρίου Λόγου και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το μυθιστόρημα «» γράφτηκε στις Βρυξέλλες, όπου την τελευταία δεκαετία ζει ως “ανακλητός μέτοικος”.

Τα ιστορικά και πραγματολογικά στοιχεία του έργου είναι προϊόν τριετούς έρευνας σε γαλλικές, βελγικές, αγγλικές, ιταλικές κι ελληνικές πηγές.

Στο παρελθόν έχει εκδοθεί το παιδικό του μυθιστόρημα «Ονειροβασίες στη Βουνοκορφή των Μύθων» ( Γραφή).

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση