Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Παρουσίαση  βιβλίου  του Γιώργου Κολέμπα στις Σταγιάτες
Παρουσίαση  βιβλίου  του Γιώργου Κολέμπα στις Σταγιάτες

Παρουσίαση  βιβλίου  του Γιώργου Κολέμπα στις Σταγιάτες

Η και η ΕΡΤ παρουσιάζουν το  βιβλίο  του Γιώργου Κολέμπα “Επιστροφή προς τα …μπρος!”, στις Σταγιάτες, στο Κοινοτικό Κέντρο Παράδοσης και Πολιτισμού, το Σάββατο 19 Αυγούστου, στις 8:00 το βράδυ.
Για το βιβλίο συζητούν ο Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας-τραγουδοποιός, ο Κώστας Καλημέρης, κοινωνιολόγος-κριτικός λογοτεχνίας, μέλη της και ο συγγραφέας Γιώργος Κολέμπας.
Το βιβλίο που εκδόθηκε το Μάρτιο του 2017 από τις Ταξιδευτής, μιλάει για την “επιστροφή σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, συνδεδεμένη με τη φύση και τα προβλήματα του τόπου και με στόχο την ευζωία της κοινωνίας.” Όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο: “Εμείς δε χρησιμοποιούσαμε τον όρο “αποκέντρωση”. Προτιμούσαμε το “επανατοπικοποίηση”. Συνδέαμε τον τόπο εγκατάστασής μας με τον “ου τόπο”. Την ουτοπία που ξέραμε ότι δεν υπήρχε κάπου και που θα έπρεπε να τη δημιουργήσουμε. “Να δημιουργήσουμε τον κόσμο μας, μέσα στον κόσμο που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας”. Ήταν το σύνθημά μας. Επιστροφή, αλλά όχι προς τα πίσω! Επιστροφή… προς τα μπρος! Ήταν το άλλο σύνθημά μας. […]”Για εμάς ένας άλλος δεν είναι μόνο εφικτός, είναι ΥΠΑΡΚΤΟΣ.” 
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύσκεψη με εκπροσώπους εργατικών σωματείων της Μαγνησίας #εργατικάΣωματεία #Μαγνησία - https://t.co/gQGPtduseg -

  • Στη Νίκη Βόλου η Χριστίνα Κοράνα #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/8N5ALu6U82 -

  • Αποτελέσματα αρχαιρεσιών στις εκλογές της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/3OkLKh7PND… -

"Αλιεύοντας" την είδηση