Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Παρουσίαση  βιβλίου  του Γιώργου Κολέμπα στις Σταγιάτες
Παρουσίαση  βιβλίου  του Γιώργου Κολέμπα στις Σταγιάτες

Παρουσίαση  βιβλίου  του Γιώργου Κολέμπα στις Σταγιάτες

Η Α.Π.Ο.Δράσης και η παρουσιάζουν το  βιβλίο  του Γιώργου Κολέμπα “Επιστροφή προς τα …μπρος!”, στις Σταγιάτες, στο Κοινοτικό Κέντρο Παράδοσης και Πολιτισμού, το Σάββατο 19 Αυγούστου, στις 8:00 το βράδυ.
Για το συζητούν ο Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας-τραγουδοποιός, ο Κώστας Καλημέρης, κοινωνιολόγος-κριτικός λογοτεχνίας, μέλη της Α.Π.Ο.Δράσης και ο συγγραφέας Γιώργος Κολέμπας.
Το που εκδόθηκε το Μάρτιο του από τις εκδόσεις Ταξιδευτής, μιλάει για την “επιστροφή σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής, συνδεδεμένη με τη φύση και τα προβλήματα του τόπου και με στόχο την ευζωία της κοινωνίας.” Όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο: “Εμείς δε χρησιμοποιούσαμε τον όρο “αποκέντρωση”. Προτιμούσαμε το “επανατοπικοποίηση”. Συνδέαμε τον τόπο εγκατάστασής μας με τον “ου τόπο”. Την ουτοπία που ξέραμε ότι δεν υπήρχε κάπου και που θα έπρεπε να τη δημιουργήσουμε. “Να δημιουργήσουμε τον κόσμο μας, μέσα στον κόσμο που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας”. Ήταν το σύνθημά μας. Επιστροφή, αλλά όχι προς τα πίσω! Επιστροφή… προς τα μπρος! Ήταν το άλλο σύνθημά μας. […]”Για εμάς ένας άλλος κόσμος δεν είναι μόνο εφικτός, είναι ΥΠΑΡΚΤΟΣ.” 
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση