Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Παρουσίαση βιβλίου της Έλφης Κιλλαχίδου από την ΕΡΑ Βόλου
Παρουσίαση βιβλίου της Έλφης Κιλλαχίδου από την ΕΡΑ Βόλου

Παρουσίαση βιβλίου της Έλφης Κιλλαχίδου από την ΕΡΑ Βόλου

Η ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ μέσα από τα 68 χρόνια της λειτουργίας του Ιστορικού Ραδιοφωνικού Σταθμού Βόλου ,έχει αποδείξει ότι υπήρξε αρωγός και κυψέλη πολιτισμού σε ό,τι αφορά τις τέχνες, την ιστορία και την λαογραφία του τόπου.

Από τον πάλαι ποτέ ΡΑΔΙΟΦΩΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΒΟΛΟΥ έχουν παρουσιαστεί αμέτρητοι δημιουργοί που ο καθένας και με τον τρόπο τους έχουν αναδείξει τον πολιτισμό του ομού, αλλά της ς γενικότερα.

Στην συνέχεια αυτής της προσπάθειας και πιστεύοντας στο κοινωνικό ρόλο του Δημόσιου Ραδιοφώνου καθώς και στην άμεση γνωριμία και επαφή με τους ακροατές, η ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ ,παρουσιάζει το βιβλίο της ΕΛΦΗΣ ΚΙΛΛΑΧΙΔΟΥ με τον τίτλο «ΙΣΚΑΡΙΩΤΙΣΣΑ»ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ από τις εκ ΓΑΒΡΗΙΛΙΔΗ.

Η θα γίνει την Δευτέρα 16 Μαϊου στις 20.30 στοEΛΛΗ'ς Chocolaterie Viennoise που βρίσκεται στο Βόλο στην οδό Γλαβάνη 29.

Καθένα από τα της συλλογής αποτελεί ένα επεισόδιο της περιόδου της ς της κοινής τους ηρωϊδας, της Άννας. Μπορούν να διαβαστούν ως αυτοτελή, αλλά και ως κρίκοι μιας ανοιχτής αλυσίδας στην οποία μπορούν να προστεθούν κι άλλοι.

Το χαρακτηριστικό της ηρωϊδας είναι ο δικός της τρόπος να βιώνει τον χρόνο και τις σχέσεις της με τους άλλους. Για την Άννα ο χρόνος είναι σαν τα πτυσσόμενα των ναυτικών και σαν καλειδοσκόπιο. Οι σχέσεις της με τους άλλους και ειδικά με το άλλο φύλο γίνονται καταλύτες για αναδύσεις αναμνήσεων, ερωτηματικών κι αινιγμάτων στην καθημερινή της . Οι συναντήσεις της, τυχαίες, απροσδόκητες, παρορμητικές, ξεκινούν ξένοιαστες, ανέμελες και καταλήγουν σε οδυνηρές βουτιές στον ίδιο της τον εαυτό.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας και o γνωστός συγγραφέας Στέλιος Πελασγός ο οποίος θα διαβάσει και αποσπάσματα .
Την συντονίζει η παραγωγός λόγου της ΕΡΤ ΒΟΛΟΥ Βίκυ Καποτά

Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με την μουσική παρέμβαση τεσσάρων αξιόλογων καλλιτεχνών της πόλης μας οι οποίοι θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με ελληνικά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων Δημιουργών. Πρόκειται για τους: Στράκα Λευτέρη στο πιάνο, Βαϊτση Ιωάννη στο βιολί, Παλάσκα Γεωργία στην κιθάρα και Ρήγα Γιώργο στο τραγούδι.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

-PALASKA

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση