Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Παρουσίαση του βιβλίου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… Μια αληθινή ιστορία», του Δ. Βλαχοπάνου στο Βόλο
Παρουσίαση του βιβλίου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… Μια αληθινή ιστορία»,  του Δ. Βλαχοπάνου στο Βόλο

Παρουσίαση του βιβλίου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… Μια αληθινή ιστορία», του Δ. Βλαχοπάνου στο Βόλο

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, παρουσιάζεται την 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ. το με τίτλο «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… Μια αληθινή ιστορία», του συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Ηπειρωτικής Αδελφότητας Νομού ς, της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και χωριών και του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών.

Ο συγγραφέας αναπλάθει με μυθιστορηματική γραφή το ματωμένο γάμο της Αλεξάνδρας, της νύφης του Κομμένου, την οποία εκτέλεσαν οι Γερμανοί ναζί στρατιώτες, μαζί με το γαμπρό και τους συγγενείς, τα χαράματα της Δευτέρας 16 Αυγούστου 1943, όταν μετέτρεψαν το χωριό σε ολοκαύτωμα και δολοφόνησαν τους κατοίκους του.

Το παρουσιάζει η δημοσιογράφος σσάνα Πώποτα. Προλογίζει ο Δημήτρης Χαντζαρόπουλος, Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η κα. Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και ο κ. Γιάννης Ζωϊδης, πρόεδρος της Ηπειρωτικής Αδελφότητας Νομού ς. Σχολιάζει και συντονίζει η κα. Τράκη, Γεν. Γραμματέας της Ηπειρωτικής Αδελφότητας.

Την πρωτοβουλία για την παρουσίαση του βιβλίου έλαβε η Ηπειρωτική Αδελφότητα Νομού Μαγνησίας, η οποία συνεχίζει να τιμά ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, Ηπειρώτες , λόγιους και γενικά καλλιτέχνες και δίνει την ευκαιρία στους πολίτες και τους Ηπειρώτες της πόλης μας να θυμηθούν και να μνημονεύσουν τους προγό τους, που έζησαν τη φρίκη της κατοχής και αντιστάθηκαν στον ξένο επιδρομέα. Με αυτή την πρωτοβουλία η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και η Ηπειρωτική Αδελφότητα του Νομού Μαγνησίας τιμούν και τα μαρτυρικά χωριά της Μαγνησίας, τη Δράκεια, τη Ν. Αγχίαλο, την και το Ριζόμυλο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση