Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Παρουσίαση του βιβλίου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… Μια αληθινή ιστορία», του Δ. Βλαχοπάνου στο Βόλο
Παρουσίαση του βιβλίου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… Μια αληθινή ιστορία»,  του Δ. Βλαχοπάνου στο Βόλο

Παρουσίαση του βιβλίου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… Μια αληθινή ιστορία», του Δ. Βλαχοπάνου στο Βόλο

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου, παρουσιάζεται την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ. το βιβλίο με τίτλο «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ… Μια αληθινή ιστορία», του συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη της Ηπειρωτικής Αδελφότητας Νομού Μαγνησίας, της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Δήμου Βόλου, του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και χωριών και του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών.

Ο συγγραφέας αναπλάθει με μυθιστορηματική γραφή το ματωμένο γάμο της Αλεξάνδρας, της νύφης του Κομμένου, την οποία εκτέλεσαν οι Γερμανοί ναζί στρατιώτες, μαζί με το γαμπρό και τους συγγενείς, τα χαράματα της Δευτέρας 16 Αυγούστου 1943, όταν μετέτρεψαν το χωριό σε ολοκαύτωμα και δολοφόνησαν τους κατοίκους του.

Το βιβλίο παρουσιάζει η δημοσιογράφος Ρωσσάνα Πώποτα. Προλογίζει ο Δημήτρης Χαντζαρόπουλος, Ειδικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου Μαρτυρικών πόλεων και χωριών. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η κα. Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και ο κ. Γιάννης Ζωϊδης, πρόεδρος της Ηπειρωτικής Αδελφότητας Νομού Μαγνησίας. Σχολιάζει και συντονίζει η κα. Τράκη, Γεν. Γραμματέας της Ηπειρωτικής Αδελφότητας.

Την πρωτοβουλία για την παρουσίαση του βιβλίου έλαβε η Αδελφότητα Νομού Μαγνησίας, η οποία συνεχίζει να τιμά ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης, Ηπειρώτες συγγραφείς, λόγιους και γενικά καλλιτέχνες και δίνει την ευκαιρία στους και τους Ηπειρώτες της πόλης μας να θυμηθούν και να μνημονεύσουν τους προγόνους τους, που έζησαν τη φρίκη της κατοχής και αντιστάθηκαν στον ξένο επιδρομέα. Με αυτή την πρωτοβουλία η Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και η Αδελφότητα του Νομού Μαγνησίας τιμούν και τα μαρτυρικά χωριά της Μαγνησίας, τη Δράκεια, τη Ν. Αγχίαλο, την Κερασιά και το Ριζόμυλο.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση διευθύνοντος συμβούλου της ΟΛΒ Α.Ε. με τον Αιγύπτιο πρέσβη στην Ελλάδα - https://t.co/TpKkYnW7Xh… -

  • #Κολωνός: Συνελήφθησαν ακόμη 7 άτομα για την υπόθεση μαστροπείας #Κολωνός - https://t.co/q28LAXTTPO -

  • Πρόγραμμα Επιστημονικής Ελληνογαλλικής Συνεργασίας #ΙΚΥ - https://t.co/yxJrtuteta -

"Αλιεύοντας" την είδηση