Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Παράταση προεγγραφών για το “2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου” στον Βόλο
Παράταση προεγγραφών για το “2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου” στον Βόλο

Παράταση προεγγραφών για το “2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου” στον Βόλο

Κορυφώνονται μέρα με την ημέρα οι προετοιμασίες για την ομαλή διοργάνωση του «2ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου 2017» στον Βόλο, το οποίο έχει ήδη αποσπάσει λόγω του προγράμματος, τις θετικές κριτικές βιβλιόφιλων ανά την Ελλάδα, δημιουργώντας έτσι μία ακόμη «βάση» στη χώρα μας για τη διενέργεια δράσεων με επίκεντρο το βιβλίο!

Το «2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» με τον παράλληλο τίτλο «μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά», που αποδεικνύει τη διαφορετικότητα και τη διαδραστικότητα των εργαστηρίων, που ξεφεύγει από τις κοινές παρουσιάσεις, θα πραγματοποιηθεί στις 6, 7, 8 και 9 Απριλίου 2017 στους χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας Βόλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις δράσεις, ωστόσο για τα περισσότερα εργαστήρια, πραγματοποιούνται προεγγραφές, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία, η ασφάλεια και η τροφοδοσία των εργαστηρίων με υλικά- γραφική ύλη κ.λ.π.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, με τη συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού Δ. Βόλου, και του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Δ. Βόλου, αλλά και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, (μαζί με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων και τους υπεύθυνους των τμημάτων σχολικών δραστηριοτήτων ) την και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας, σε άμεση δράση με τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Αρωγοί της προσπάθειας, είναι η Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού με τον φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός» και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν ως υποστηρικτές- συμμετέχοντες, (με αλφαβητική σειρά): η «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά», το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ –Κύκλος του Ελληνικού και Παιδικού Βιβλίου, το «Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το «Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων» (ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ), το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «Ιωλκός», ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης (Π.Ο.Φ.Α.), η «Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών» , ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και το Σωματείο Ατόμων με αναπηρία όρασης «Μάγνητες Τυφλοί».

Περισσότερες από 1.400 προεγγραφές!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο πρώτο πλαίσιο των προεγγραφών, υπήρξαν ήδη περισσότερες από 1.400 (!) αιτήσεις μαθητών, φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονέων, από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, αλλά και από την υπόλοιπη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, ακόμη και από … την Πελοπόννησο!

Παράταση προεγγραφών -Δηλώστε συμμετοχή

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, δόθηκε παράταση στις προεγγραφές που αφορούν την ενεργή παρακολούθηση- συμμετοχή στα εργαστήρια μέσα από εκδήλωση ενδιαφέροντος που ζητείται και με επιστολή- ανακοίνωση και αναλυτικό πρόγραμμα στα σχολεία. Για τις δηλώσεις, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα γίνονται έως την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, με αποστολή e-mail στο φιλόλογο (υπεύθυνο για το πρόγραμμα από την Ένωση Γονέων Βόλου), κ. Διονύση Λεϊμονή leimont@gmail.com ή κλήση στο τηλέφωνο 6973-694826.

Ποικιλία θεμάτων και δράσεων

Στο «2ο Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου» (“μιλάμε, γράφουμε, παίζουμε, εκφραζόμαστε δημιουργικά”), εκτός από τις δράσεις για το βιβλίο, τη δική τους θέση έχουν το θέατρο και η μουσική, με δρώμενα και συναυλίες και τη συμμετοχή εκατοντάδων ακόμη συμμετεχόντων .

Στα εργαστήρια οι μαθητές, θα ευαισθητοποιηθούν γύρω από τα θέματα, του σχολικού εκφοβισμού, της αποδοχής της διαφορετικότητας, του σεβασμού της αναπηρίας, της περιβαλλοντικής συνείδησης, της ανάδειξης συναισθημάτων, του σεβασμού της πολιτιστικής κληρονομιάς, της αγάπης για διάφορες μορφές τέχνης, καθώς θα κληθούν από έμπειρους εμψυχωτές και δημιουργούς να μιλήσουν, να γράψουν, να παίξουν και να εκφραστούν δημιουργικά.

Αλληλεγγύη, υποστήριξη,

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα υπάρχει bazaar με πασχαλινά είδη που έχουν δημιουργήσει μητέρες – μέλη συλλόγων γονέων, υπέρ της “Κιβωτού του Κόσμου” του Βόλου, παιδιά της οποίας θα συμμετάσχουν στα εργαστήρια, ενώ τη δική τους συμμετοχή, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην προσπάθεια του Φεστιβάλ, θα έχουν και παιδιά – που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις «Μόζας». Σε ότι αφορά στην «Κιβωτό», πέρα από το bazaar που θα γίνει, όσοι επιθυμούν, θα μπορούν να πραγματοποιούν κλήση ή να στέλνουν στον πενταψήφιο αριθμό «19828», (με κόστος 2,48€ κλήση/sms συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), για την ενίσχυση των προσπαθειών του συγκεκριμένου φορέα.

Σημαντική η ανταπόκριση εθελοντών

Σημαντική ήταν στο μεταξύ, μετά από κάλεσμα της Ένωσης, η ανταπόκριση εθελοντών τόσο από φοιτητές/ φοιτήτριες του Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, όσο και εκπροσώπων συλλόγων γονέων, εκπαιδευτικών και μεμονωμένων προσώπων, ενώ σημαντική θεωρείται η συμβολή της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, του Σώματος Οδηγών, όπως και των Προσκόπων. Ήδη πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις καθορισμού αρμοδιοτήτων, ενώ συναντήσεις πραγματοποιούνται με τους συνδιοργανωτές, τους συγγραφείς και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα αλλά και όσοι επιθυμούν επιπλέον πληροφορίες, μπορούν να αποστέλλουν στο enwsigonewnvolou@gmail.com, ή να επισκέπτονται το http://enosigoneonvolou.blogspot.gr. Επίσης, το Δ.Σ. της Ένωσης είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για τυχόν διευκρινήσεις: Κουτσερής Ηλίας πρόεδρος 6944168991, Κορομηλής Θέμης αντιπρόεδρος 6980664859, Διανέλλου Έφη γ.γ. 6909141527, Μπίτση Γεωργία ειδική γραμματέας, 6973317677, Βεργίνη- Μανιάτη Ελένη ταμίας 6937771525, Χαρίτου Ευαγγελία έφορος 6983739605, και Λιάνα Πασχούδη έφορος 6977070414.

Υποστηρικτές- χορηγοί

Σημαντική σε κάθε περίπτωση, είναι η συμβολή των υποστηρικτών – χορηγών υπηρεσιών και προϊόντων όπως τα ξενοδοχεία «Κυψέλη», «Ξενία Βόλου» και ΠΑΡΚ και οι εταιρείες «ΕΨΑ», «Ζαγόρι», «Κτήμα Αποστολάκη», «Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Μαγνησίας Αργοναύτες» και «Χούτος Catering».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση