Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Παραμύθια στην “Αύρα” από τον Στέλιο Πελασγό
Παραμύθια στην “Αύρα” από τον Στέλιο Πελασγό

Παραμύθια στην “Αύρα” από τον Στέλιο Πελασγό

Την Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 20.30 στην υπεραιωνόβια “Αύρα”, στην παραλία του Αναύρου, θα ακουστεί μια φωνή που έρχεται από τα βάθη των αιώνων, μια φωνή που παρηγορεί και ταξιδεύει, μια φωνή που γεννά όνειρα και ρεμβασμούς, μια φωνή που σπέρνει σπόρους σοφίας και δύναμης. Η φωνή θα βγαίνει από το στόμα του Στέλιου Πελασγού αλλά δεν θα είναι δική του, θα είναι η φωνή πολλών και παλαιών λαϊκών καλλιτεχνών του λόγου, αυτών που δημιούργησαν τα λαϊκά παραμύθια και τα δημοτικά τραγούδια.

Ο Στέλιος Πελασγός εδώ και 25 χρόνια ξύπνησε τις φωνές αυτές και ξεκίνησε την αναβίωση της αρχαίας τέχνης του παραμυθά στην Ελλάδα.

Στην βραδιά αφήγησης θα ακουστούν παραμύθια, θρύλοι και αληθινές ιστορίες από την καθ’ υμάς και την μέση και την άπω Ανατολή με τον μοναδικό τρόπο του προφορικού λογοτέχνη που ξέρει να κάνει το μακρινό κοντινό, το ακατανόητο νόστιμο και το ξένο οικείο.

Ο Στέλιος Πελασγός έχει γράψει ποιήματα για την “Αύρα”, τιμώντας ένα κέντρο γνήσιου λαϊκού πολιτισμού που διατήρησε το ήθος, το ύφος και την αισθητική του και την βραδιά της Δευτέρας θα κοσμήσει το στέκι του με την τέχνη του και την ομορφιά της κοινής μας κληρονομιάς.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άμεση σύλληψη  έξι ατόμων για ληστεία σε περιοχή της Λάρισας - https://t.co/U98cgWAul8 -

  • Συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ - https://t.co/pSMBGbRMnB -

  • Συναντήσεις Κ. Παπανάτσιου με φορείς κι επιχειρηματίες του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/1bkavLjIi1… -

"Αλιεύοντας" την είδηση