Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Παραμύθια στην “Αύρα” από τον Στέλιο Πελασγό
Παραμύθια στην “Αύρα” από τον Στέλιο Πελασγό

Παραμύθια στην “Αύρα” από τον Στέλιο Πελασγό

Την Δευτέρ 22 Αυγούστου στις 20.30 στην υπεριωνόβια “Αύρα”, στην παραλία του Αναύρου, θα ακουστεί μια φωνή που έρχεται από τα βάθη των αιώνων, μια φωνή που παρηγορεί και ταξιδεύει, μια φωνή που γεννά όνειρα και ρεμβασμούς, μια φωνή που σπέρνει σπόρους σοφίας και ς. Η φωνή θα βγαίνει από το στόμα του Στέλιου Πελασγού αλλά δεν θα είναι δική του, θα είναι η φωνή πολλών και παλαιών λαϊκών καλλιτεχνών του λόγου, αυτών που δημιούργησαν τα λαϊκά α και τα δημοτικά .

Ο Στέλιος Πελασγός εδώ και 25 χρόνια ξύπνησε τις φωνές αυτές και ξεκίνησε την αναβίωση της αρχαίας τέχνης του παραμυθά στην Ελλάδα.

Στην βραδιά αφήγησης θα ακουστούν α, θρύλοι και αληθινές ιστορίες από την καθ' υμάς και την και την άπω με τον μοναδικό τρόπο του προφορικού λογοτέχνη που ξέρει να κάνει το μακρινό κοντινό, το ακατανόητο νόστιμο και το ξένο οικείο.

Ο Στέλιος Πελασγός έχει γράψει ποιήματα για την “Αύρα”, τιμώντας ένα κέντρο γνήσιου λαϊκού πολιτισμού που διατήρησε το ήθος, το ύφος και την του και την βραδιά της Δευτέρας θα κοσμήσει το στέκι του με την τέχνη του και την της κοινής μας κληρονομιάς.

"Αλιεύοντας" την είδηση