Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Παραμύθια στην “Αύρα” από τον Στέλιο Πελασγό
Παραμύθια στην “Αύρα” από τον Στέλιο Πελασγό

Παραμύθια στην “Αύρα” από τον Στέλιο Πελασγό

Την Δευτέρα 22 Αυγούστου στις 20.30 στην υπεραιωνόβια “”, στην του Αναύρου, θα ακουστεί μια φωνή που έρχεται από τα βάθη των αιώνων, μια φωνή που παρηγορεί και ταξιδεύει, μια φωνή που γεννά όνειρα και ρεμβασμούς, μια φωνή που σπέρνει σπόρους σοφίας και ς. Η φωνή θα βγαίνει από το στόμα του Στέλιου Πελασγού αλλά δεν θα είναι δική του, θα είναι η φωνή πολλών και παλαιών λαϊκών καλλιτεχνών του λόγου, αυτών που δημιούργησαν τα λαϊκά α και τα δημοτικά .

Ο Στέλιος Πελασγός εδώ και 25 χρόνια ξύπνησε τις φωνές αυτές και ξεκίνησε την αναβίωση της ς τέχνης του παραμυθά στην Ελλάδα.

Στην βραδιά ς θα ακουστούν α, θρύλοι και αληθινές ιστορίες από την καθ' υμάς και την μέση και την άπω Ανατολή με τον μοναδικό τρόπο του προφορικού λογοτέχνη που ξέρει να κάνει το μακρινό κοντινό, το ακατανόητο νόστιμο και το ξένο οικείο.

Ο Στέλιος Πελασγός έχει γράψει ποιήματα για την “”, τιμώντας ένα κέντρο γνήσιου λαϊκού πολιτισμού που διατήρησε το ήθος, το ύφος και την του και την βραδιά της Δευτέρας θα κοσμήσει το στέκι του με την τέχνη του και την ομορφιά της κοινής μας κληρονομιάς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση