Βρίσκεστε εδώ:  / ΠΑΙΔΕΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στο Μουσείο του Βόλου
Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος δωρεάν  ξεναγήσεων στο Μουσείο του Βόλου

Ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος δωρεάν ξεναγήσεων στο Μουσείο του Βόλου

Με τη συνεργασία της Ένωσης Γονέων και των «Φίλων του Αθανασάκειου Μουσείου»

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, ο πρώτος κύκλος των δωρεάν ξεναγήσεων στο Βόλου, μέσα από τη συνεργασία που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, της «Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δ. Βόλου», του σωματείου “Φίλοι Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων”.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε με την καθοριστική συμβολή και πρωτοβουλία της Προέδρου του Σωματείου κας Σούλας Μπαρτζιώκα, μια σημαντική δράση πολιτισμού, για την υλοποίησή της ωστόσο, ήταν απαραίτητη, η ανταπόκριση και των δύο ξεναγών- μελών του Σωματείου Μελίνας Κωστίδη και Ελευθερίας Ψωμά όπως και της Αργυρούλας Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου, επίτιμης διευθύντριας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, σε συνεργασία ασφαλώς με τη διεύθυνση και το προσωπικό του Μουσείου, ένας κύκλος ξεναγήσεων στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείου Βόλου, με τη συμμετοχή πολλών γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών.

Είναι αξιοσημείωτη πάντως, η δράση που έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα από τους «Φίλους του Μουσείου» για την προσέλκυση συμπολιτών και επισκεπτών στους αρχαιολογικούς χώρους του τόπου μας, όπως και τη στήριξη και τη γενικότερη ανάδειξή τους.

Η επόμενη ξενάγηση

Σημειώνεται, ότι από το Υπουργείο Πολιτισμού ισχύει η ελεύθερη στο ευρύ κοινό στα Μουσεία,  κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, από Νοέμβριο έως Μάρτιο.

Η κα Μελίνα Κωστίδη θα κάνει την τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση την  Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και 11 π.μ., στην οποία θα συμμετέχουν και 40 μέλη της «Βολιώτικης Χορωδίας». Η ξενάγηση διαρκεί περίπου, τριάντα με σαράντα λεπτά. Όσα από τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων, γονείς και κηδεμόνες, όπως και εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται, θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην Ένωση Γονέων και συγκεκριμένα, στην Έφορο του Δ.Σ. κα Λιάνα Πασχούδη τηλ. 6977070414 και lianapashoudi@yahoo.gr.

Ο συνολικός αριθμός, πρέπει να είναι συγκεκριμένος, με συνέπεια να τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας στις τηλεφωνικές κρατήσεις.

Η συνάντηση για την ξενάγηση, ορίστηκε για τις 10.45 στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση