Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Ολοκληρώνεται η Έκθεση Μικροναυπηγικής ιστορικών πλοίων του Αντώνη Τζούμα
Ολοκληρώνεται η Έκθεση Μικροναυπηγικής ιστορικών πλοίων του Αντώνη Τζούμα

Ολοκληρώνεται η Έκθεση Μικροναυπηγικής ιστορικών πλοίων του Αντώνη Τζούμα

Σήμερα Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015 , στον νέο Εκθεσιακό χώρο του ροκομείου Βόλου , ολοκληρώνεται μια από τις καλύτερες , που διοργάνωσε ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος» , στο πλαίσιο του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2015» , «Μάγνητες και ο Πολιτισμός της θάλασσας», η Έκθεση Μικροναυπηγικής ιστορικών πλοίων του Αντώνη Τζούμα, με τον τίτλο: «Καράβια – Θρύλοι των Θαλασσών».

Μια εξαιρετικά επιμελημένη εργασία του Αντώνη Τζούμα , που πρώτη φορά εμφανίστηκε ολοκληρωμένη στο κοινό.

Το κοινό που με τον καλύτερο τρόπο αναγνώρισε την προσπάθεια , την επιμέλεια και την έμπνευση του δημιουργού και κατέκλισαν το χώρο της έκθεσης όλες της μέρες που παρουσιάστηκε. Τελικά οι ένδεκα ημέρες αποδείχθηκαν πολύ λίγες, γεγονός που έκανε τους οργανωτές να αναζητούν μόνιμο πλέον χώρο , όπου θα εκτίθενται τα «ιστορικά καράβια» του Αντώνη Τζούμα.

Η έκθεση δικαίωσε το σκοπό της , που ήταν η γνωριμία των πολιτών με την ελληνική και ευρωπαϊκή ναυτική παραδοσιακή κατασκευή που παρουσιάστηκε μέσα από τα μοντέλα του Αντώνη Τζούμα και ελπίδα των οργανωτών είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην τέχνη και τη .

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και πρόεδρος της «Μαγνήτων Κιβωτού», δήλωσε ενθουσιασμένος και θεωρεί την εκδήλωση αυτή , μια από τις πληρέστερες του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού 2015» , που ανταποκρίνονται πλήρως στις επι του φορέα.

Ο ναυπηγός Δημ. Δερβένης , που με πολύ παραστατικό τρόπο ανέλυσε τη δουλειά του δημιουργού στα εγκαίνια , δέχτηκε πλήθος συγχαρητηρίων για την πρωτότυπη αυτή έκθεση και αναζητεί και αυτός τρόπο να μη μείνει στις αποθήκες η υπέροχη αυτή .

Εκπαιδευτικοί που επισκέφθηκαν ιδιωτικά την έκθεση , αναζήτησαν τρόπους ώστε οι μαθητές τους να έλθουν στην έκθεση , όμως η μικρή διάρκεια δεν επέτρεπε ανάλογο προγραμματισμό ομαδικών επισκέψεων.

Η αγάπη του Αντώνη Τζούμα για την θάλασσα και τη ναυτική παράδοση, Ελληνική και ξένη , έγινε αιτία να ασχοληθεί συστηματικά πέραν των 40 χρόνων με την έρευνα και την μελέτη της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής παραδοσιακής ναυπηγικής, επισκεπτόμενος ναυτικά μουσεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βιβλιοθήκες και ναυπηγικά κέντρα.

Μετά από έρευνα και συγκέντρωση στοιχείων, εκμεταλλευόμενος την έμφυτη ικανότητά του στην χειροτεχνία και οπλισμένος με το χάρισμα της υπομονής, κατασκεύασε ομοιώματα ιστορικών ξύλινων σκαφών, υπό κλίμακα, που δεν πλέουν σήμερα στα νερά της Μεσογείου. Ακολουθεί αυστηρά παραδοσιακό τρόπο κατασκευής των ομοιωμάτων, όπως ακριβώς τα έκτιζαν οι καραβομαραγκοί ανά τους αιώνες. Χρησιμοποιεί αυθεντικά υλικά κατασκευής, ίδια με αυτά που χρησιμοποιούσαν οι κατασκευαστές των πρωτότυπων.

Όλα τα ομοιώματα είναι κατασκευασμένα υπό κλίμακα, ακολουθώντας επιστημονικό τρόπο κατασκευής με γραμμές και σχέδια, που με κόπο βρίσκει ή μετράει από τα πραγματικά σκάφη. Η συλλογή του περιλαμβάνει περισσότερα από 80 διαφορετικά ομοιώματα, που αποτελούν την παραδοσιακή ναυπηγική ιστορία της Ευρώπης.

Σκοπός του Αντώνη Τζούμα είναι η αποτύπωση και διάσωση των ιστορικών παλαιών σκαφών και η πρόκληση ενδιαφέροντος των νέων, για την Ελληνική και Ευρωπαϊκή παραδοσιακή ναυπηγική και το μοντελισμό. Επιθυμία του είναι, η πλούσια συλλογή του να εκτίθεται μόνιμα σε κάποιο κατάλληλο χώρο.

Ο Αντώνης Τζούμας γεννήθηκε στο Βόλο στις 4 Μαρτίου 1944. Οι του κατάγονταν από το Τσεσμέ της Σμύρνης και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή εγκαταστάθηκαν αρχικά στη Σκιάθο. Στη συνέχεια μετακόμισαν στο Βόλο όπου δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο της αλιείας.
Ο Αντώνης Τζούμας από μικρός είχε καλλιτεχνικές ανησυχίες, αλλά αναγκάστηκε να εργαστεί σε νεαρή ηλικία λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Παράλληλα φοιτούσε στο νυχτερινό και ολοκλήρωσε της σπουδές του στην Κατώτατη Βιομηχανική Σχολή του Επιμελητηρίου. Μετά εργάστηκε στο εργοστάσιο του Παπαρήγα και το 1974 προσλήφθηκε ως εργ στο 304 ΠΕΒ απ' όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Η κατασκευή των καραβιών ξεκίνησε ως χόμπι το 1971 και την ίδια χρονιά κέρδισε στον διαγωνισμό της Ένωσης Μοντελιστών Ελλάδος την 1η θέση κατασκευάζοντας το θωρηκτό Αβέρωφ και τη 2η θέση κατασκευάζοντας την Ελληνική σακολέβα Κλέφτης Κέως. Από τότε άρχισε εντατικά η ενασχόλησή του με τον μοντελισμό, κυρίως ιστορικών ιστιοφόρων πλοίων χρησιμοποιώντας παλιές και σύγχρονες πρακτικές. Τα επόμενα έτη κατασκεύασε ακόμη ένα ελληνικό ιστορικό καράβι, τη φρεγάτα «ΕΛΛΑΣ».

Έκτοτε , μέχρι και σήμερα ασχολήθηκε κυρίως με ιστορικά ιστιοφόρα καράβια απ' όλη την Ευρώπη. Το 2000 εκτέθηκαν κάποια από τα του, τελειοποιημένα και ημιτελή, στην Ημερίδα που διοργάνωσε το λιμεναρχείο στα πλαίσια της Ναυτικής Εβδομάδας.

Τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από ξύλο και βασισμένα πάνω σε ναυπηγικές γραμμές. Για να φτιαχτεί ένα μοντέλο χρησιμοποιούνται έτοιμα σχέδια από ΚΙΤ (συναρμολογούμενα). Η ναυπηγική γραμμή δημιουργείται με ειδικό εργαλείο, το χτένι. Το τελικό σχέδιο σχεδιάζεται σε μιλιμετρέ χαρτί και χρησιμοποιείται ο Η/Υ για να επιλεχθεί η κλίμακα, δηλαδή το μέγεθος του μοντέλου. Έτσι, ξεκινά η διαδικασία δημιουργίας του σκελετού του καραβιού και το «ντύσιμό» του.

Στη συνέχεια ακολουθούν οι λεπτομέρειες όπως κανόνια, αγτα και σκάλες. Τελευταία κατασκευάζονται τα ιστία με τα σκοινιά που είναι και το δυσκολότερο και λεπτομερέστερο μέρος της κατασκευής. Για την κατασκευή το κυριότερο υλικό είναι το ξύλο, αλλά και σίδερο για τα κανόνια και ακρυλικά ματ χρώματα για το βάψιμο.

Αύριο είναι η τελευταία ημέρα , όπου το κοινό μπορεί να δει τη δημιουργία του Αντώνη Τζούμα , μέχρι να εξευρεθεί μόνιμος χώρος έκθεσης των «Καραβιών – Θρύλων των Θαλασσών».

ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση