Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ » Ο Στέλιος Μάινας συναντά και διαβάζει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη
Ο Στέλιος Μάινας συναντά και διαβάζει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Ο Στέλιος Μάινας συναντά και διαβάζει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη

Αφηγηματική παράσταση στο Πλινθοκεραμοποιίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την αφηγηματική παράσταση «Ο Στέλιος Μάινας συναντά και διαβάζει Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη», το Σάββατο 31 Μαρτίου ( 20:30), στο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Ο Στέλιος Μάινας, με τη συνοδεία των ψαλτάδων και μουσικών Κώστα Κωνσταντάτου και Ουρανίας Πάντζιου, διαβάζει μερικά από τα αριστουργηματικά διηγήματα του Παπαδιαμάντη, ξεδιπλώνοντας τον σαγηνευτικό λόγο του σπουδαίου συγγραφέα.

• «Το μυρολόγι της φώκιας»

Το πρωτοδημοσιεύτηκε στην «Πατρίς» το 1908 και περιλαμβάνεται στη συλλoγή «Πασχαλινά διηγήματα» που εκδόθηκε στην από τον εκδοτικό οίκο «Φέξη» το 1912. Το , που θεωρείται από τα καλύτερα του Παπαδιαμάντη, ξεχωρίζει μέσα στην παγκόσμια λογοτεχνία, ενώ δίνει τον ιδεολογικό κόσμο του δημιουργού του.

• «Έρως Ήρως»

Η διάσταση ανάμεσα στις επιθυμίες και τις επιλογές είναι πάντοτε παρούσα στο έργο του Παπαδιαμάντη. Ο πειρασμός δεν είναι επιλογή ανάμεσα σε πράγματα θετικά ή αρνητικά· είναι επιλογή αποδοχής ή απόρριψης πραγμάτων που είναι ταυτόχρονα και αποκρουστικά και γοητευτικά. Ο ερωτισμός του Παπαδιαμάντη, σύμφωνα με τον Π. Μουλλά, «είναι ένα φουσκωμένο ποτάμι που μολονότι ξεστρατισμένο από τη κοίτη του, ξεχύνεται ατο και ταυτόχρονα υποδεικνύει τις ρωγμές ενός ακρωτηριασμένου ανθρώπου».

• «Παιδική Πασ»

Ανέμελα και πονεμένα παιδιά, ψαράδες, γιαλοί και σοκάκια, εκκλησίες, μανιασμένα κύματα, γραφικά ξωκλήσια και ο να αναζητά παντού τον άνθρωπο, σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη απλότητα, ομορφιά και καλοσύνη. Οι άγιες ημέρες του Πάσχα, με πρωταγωνιστές την παιδική ψυχή και τις μνήμες του συγγραφέα από τα Πάσχα της Σκιάθου, δημιουργούν μια μοναδικής αξίας και ευαισθησίας έργο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλ. 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).


Νότια Πύλη, 383 34 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr
piopnews

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση